Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apples framtidsplaner för IOS

Apple har flera uppdateringar av IOS 8 under utveckling, som kommer att lägga till många nya funktioner i operativsystemet. Samtidigt förbereds IOS 9 till hösten med ett annat fokus.

Till skillnad mot hur Apple arbetat tidigare verkar uppdateringar till IOS 8 utvecklas parallellt. I trafikloggar från Google Analytics förekommer IOS-enheter med IOS 8.2, 8.3 och 8.4 installerat. Den senaste versionen som finns för allmänheten är IOS 8.1.3.

IOS 8.2 finns redan ute i en betaversion, och ger bland annat stöd för Apple Watch som enligt Apple kommer i april. Tidigare idag lanserades också en betaversion av IOS 8.3 till utvecklare, som avslöjar flera nya funktioner i Apples mobila operativsystem.

En granskning av den nya betaversionen visar bland annat trådlöst stöd för Carplay. I tidigare versioner har Iphone behövts anslutas till bilen via en Lightning-kabel, men framöver kan bilen och telefonen alltså parkopplas trådlöst, rapporterar 9to5mac.

Precis som i betaversionen av OS X 10.10.3 innehåller IOS 8.3 också förbättrad emoji-funktionalitet med fler ikoner och större möjlighet att välja etnicitet på emojifigurerna. Det ska också bli enklare att logga in på Google-konton som använder tvåstegsverifiering, något som också finns i den senaste betaversionen av OS X.

Dessutom finns referenser i IOS 8.3 som tyder på att betalsystemet Apple Pay kan vara på väg till Kina genom det kinesiska betalkortet Union Pay. Kortet kan sedan november användas för att betala i App Store och Apple har tidigare uttryckt intresse av att lansera Apple Pay i Kina.

IOS 9 satsar på stabilitet

Betaversioner av IOS 8.4 är ännu inte släppta för utvecklare, men 9to5mac rapporterar om denna uppdatering med hänvisning till anonyma källor.

IOS 8.4 går enligt uppgift internt under kodnamnet Copper, vilket är namnet på en populär skidort i Colorado. Denna version av IOS är inte planerad att släppas förrän efter att Apple Watch finns ute i handeln, så den ligger ännu ett tag framåt i tiden.

Apple uppges också överväga att inkludera sin nya musiktjänst i IOS 8.4. Denna tjänst har 99mac tidigare skrivit om och är tänkt att ersätta Beats Music, samt vara en integrerad del i operativsystemet IOS och Itunes för OS X.

Under hösten lanseras slutligen nästa stora version av Apples mobila operativsystem, nämligen IOS 9. Detta system ska enligt källor fokusera på att förbättra stabiliteten och pålitligheten i användandet snarare än att lägga till nya funktioner. Detta är en liknande strategi som Apple använde vid lanseringen av OS X Snow Leopard 2009, som framförallt optimerade kod och gjorde systemet mindre utrymmeskrävande.

IOS 9, som uppges gå under kodnamnet Monarch, ska på ett liknande sätt innehålla förbättringar under ytan med målet att i första hand ta bort buggar och förbättra prestandan i IOS. Det nya systemet ska också förhoppningsvis uppta mindre plats på telefonen, vilket är eftersträvansvärt med tanke på att många IOS-enheter endast har 16 gigabyte lagringsutrymme.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
12 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.