Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple Watch lanseras utan flera funktioner

Den färdiga Apple Watch börjar säljas i april i år, men utan flera hälsofunktioner som Apple tänkte sig från början.

Innan Apple visade upp #Apple Watch cirkulerade det många rykten om att enheten skulle innehålla många sensorer för att hålla koll på användarnas hälsa. Apple rapporterades också rekrytera flera experter inom medicinska områden, träning och sömn.

Men när klockan visades upp saknades många av sensorerna och denna första generation har endast enklare hälsofunktioner och erbjuder istället andra finesser som att skicka sin puls till andra eller röstmeddelanden.

En del av funktionerna, som att mäta stress eller blodtryck, var för avancerade för att ha med eller riskerade att innebära att klockan skulle klassas som en medicinteknisk produkt och hamna under statlig översyn. Andra funktioner togs bort för att sensortillverkarna inte klarade av att nå upp till Apples höga krav, skriver Wall Street Journal (betalvägg).

Det uppstod också problem med en del sensorer som inkonsekvent lämnade felaktiga värden på grund av faktorer som hur håriga bärarens armar var eller hur hårt armbandet satt spänt.

Tidningen skriver att även om en del av funktionerna ströks av en anledning från den första generationen Apple Watch är det fortfarande möjligt att de kommer att dyka upp igen i framtida versioner.

Någon gång i april kommer Apple att börja sälja klockan och enligt Wall Street Journal planerar Apple att tillverka 5–6 miljoner exemplar av Apple Watch till säljstarten. Hälften av enheterna kommer att vara instegsmodellen Apple Watch Sport och en tredjedel att vara Apple Watch-modellen med safirglas. 9to5mac skriver att det innebär att omkring 850 000 till strax över en miljon enheter kommer att vara guld Apple Watch Edition-modeller. Den modellen spekuleras kosta från 4 000 dollar och uppåt.

Kommentarer
45 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.