Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Slipp lösenordskravet för gratisappar

Med den senaste versionen av IOS är det smidigare att köpa gratisappar. Apple har stoppat in nya lösenordsinställningar. 99mac går igenom nyheterna.

Nu går det att uppdatera IOS till version 8.3 och en liten, men välkommen ny funktion rör inställningar för lösenord i Itunes och App Store som underlättar när man vill ladda ned gratisappar.

Inställningarna fungerar inte tillsammans med #Touch ID så den här guiden riktar sig till dig som inte har en enhet med fingeravtrycksläsare, eller som inte vill använda den av någon anledning.

För att hitta de nya inställningarna öppnar du Inställningar och letar dig neråt i listan tills du hittar Itunes och App Store. Under ditt Apple-ID finns det nya alternativet Lösenordsinställningar. Observera att alternativet inte syns alls om du har Touch ID aktiverat för Itunes och App Store.

I den här menyn kan du välja om du måste ange ett lösenord vid varje köp, eller om det ska finnas en tidsgräns på 15 minuter. De här två alternativen har funnits också i tidigare versioner av IOS, men låg då under Allmänt > Begränsningar.

Under de två alternativen kommer så den smidiga nyheten, med ett enkelt tryck på skärmen tar du bort lösenordskravet för att ladda ned gratisappar och slipper skriva in ditt förhoppningsvis långa och svåra lösenord för ditt Apple-ID.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
8 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.