Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Nya detaljer om pulsmätaren i Apple Watch

Nu finns nya detaljer om hur pulsmätningen i Apple Watch fungerar. Ett supportdokument går igenom tekniken och ger tips på hur man får bäst mätvärden.

Apple börjar sälja sin smarta klocka #Apple Watch på fredag och har fyllt på sin webbplats med introduktionsfilmer och supportdokument. I ett av dokumenten går Apple igenom de tekniska detaljerna kring hur klockan mäter puls.

På baksidan av Apple Watch finns fyra cirklar som innehåller sensorer för att mäta användarens puls. Enligt Apple mäter klockan pulsen var tioende minut och samlar all data i appen Hälsa. Datan används bland annat för att hjälpa klockan att räkna ut hur många kalorier användaren gör av med. Det går när som helst att kontrollera sin puls med en snabbtittsfunktion och när användaren tränar syns pulsen tydligt direkt på skärmen.

Enligt dokumentet mäter Apple pulsen med fotopletysmografi, vilket enkelt går ut på blod är rött för att det reflekterar rött ljus och absorberar grönt. Två av cirklarna på undersidan av klockan är gröna LED-lampor som tillsammans med ljuskänsliga fotodioder mäter hur mycket blod som strömmar förbi i ådrorna i handleden.

"När ditt hjärta slår, strömmar blodet ut i din handled och den gröna ljusabsortionen ökar. Mellan hjärtslagen är den mindre. Genom att blinka med LED-lamporna hundratals gånger per sekund kan Apple Watch räkna ut antalet gånger hjärtat slår per minut – din puls. Pulsmätaren kan också använda infrarött ljus. Den metoden använder Apple Watch för att mäta din puls var tioende minut. Men om det infraröda systemet inte kan lämna ett bra mätvärde byter Apple Watch till de gröna LED-lamporna."

För att användare ska få så bra mätningar som möjligt ger Apple också tips på hur Apple Watch bör sitta runt handleden. Den får inte helt oväntat sitta för löst, utan ska sitta tätt men bekvämt.

Kommentarer
19 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.