Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Rykte: Ny kamerateknik i nästa Iphone

En ny kamerateknik från Sony kan ge årets Iphone-modeller bättre prestanda under dåliga ljusförhållanden.

#Iphone är inte bara en smart telefon utan också en av världens mest populära kameror. Till exempel toppar olika modeller av Apples mobil listan över de mest använda kamerorna på fotosajten Flickr. Just kamerans kvalitet är också en funktion som Apple gång på gång framhävt vid sina produktlanseringar.

På förra årets modeller Iphone 6 och Iphone 6 Plus använde Apple kameror med en sensor på 8 megapixel, där pixlarna var större än normalt för att förbättra ljuskänsligheten. Enligt nyhetssajten Feng [Google-översatt från kinesiska] som hänvisar till "japansk media" är det återigen Sony som kommer att stå för tillverkningen av kamerorna i årets modeller och en ny teknisk lösning ska förbättra ljuskänsligheten.

Sonys nya kameror uppges vara på 12 megapixel, och använder sig av den nya RGBW-tekniken för att förbättra ljuskänsligheten. Detta åstadkoms genom att vita pixlar läggs till de befintliga röda, gröna och blå. Detta ska hjälpa kameran att absorbera mer ljus och förbättra bildkvaliteten under dåliga ljusförhållanden.

Årets modeller av Iphone tros få namnen Iphone 6S och Iphone 6S Plus. Rapporten nämner också att kameran i dessa modeller får snabbare autofokus än tidigare. Ursprungligen uppges Sonys RGBW-kameror ha planerats inför Iphone 6-modellerna, men Apple ska ha lagt ett extra år på att säkra kvaliten.

Tidigare rykten som gjort gällande att årets Iphone får en kamera med dubbla linser förnekas av rapporten. I april skrev 99mac om att Apple köpt upp det israeliska kameraföretaget Linx Imaging som utvecklar just kamerateknik baserad på flera linser. Möjligheten finns dock att denna teknik planeras inför kommande Iphone-modeller.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.