Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple bojkottar sydstatsflaggan

Apple tar bort flera spel från App Store som avbildar den kontroversiella så kallade sydstatsflaggan.

Apple verkar nu sälla sig till kedjor som Walmart, Target, Amazon, Ebay och Etsy genom att bojkotta den så kallade sydstatsflaggan och upphöra med försäljningen av den. Ett flertal spel som behandlar det amerikanska inbördeskriget och avbildar den kontroversiella flaggan har tagits bort från App Store, rapporterar Toucharcade.

Bakgrunden är ett massmord som inträffade den 17 juni i staden Charleston, South Carolina, där politikern Clementa C. Pinckney och åtta andra personer blev ihjälskjutna under bibelstudier i en kyrka. Gärningsmannen greps senare samma dag, och händelsen har lett till en stor diskussion i USA om sydstatsflaggan och dess symboliska status bland hatgrupper i landet.

I söndags visade Tim Cook sitt stöd för offrens familjer genom ett meddelande på Twitter, och uppmanade då även till bojkott av rasistiska symboler.

För närvarande finns ett antal appar kvar som behandlar inbörderkriget och avbildar den kontroversiella flaggan. Dock verkar dessa vara begränsade till uppslagsverk och referensappar.

Visste du...?

Tvärt emot vad många tror användes den så kallade sydstatsflaggan aldrig som nationsflagga för Amerikas konfedererade stater. Den användes däremot av vissa arméenheter under inbördeskriget, bland andra Tennessees armé. Flaggan som också kallas "Dixie flag" eller "Rebel flag" har trots det blivit en välkänd symbol för den amerikanska södern.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
11 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.