Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Rysk polis: "Tänk efter innan du tar en selfie"

Polisen i Ryssland har tagit fram en informationskampanj som uppmanar allmänheten att tänka efter ett extra varv innan de försöker ta några farliga selfies.

Jakten på "likes" har fått allt fler att ta till extrema metoder för att fånga den perfekta selfien. I Ryssland ska bara i år fler än 100 personer ha skadat sig och tiotals dött medan de poserade för selfies, rapporterar nyhetsbyrån AFP.

En kvinna ska av misstag ha skjutit sig själv i huvudet medan hon försökte fotografera sig själv med en pistol. Kvinnan överlevde, men en man som klättrade på en järnvägsbro för att ta en bild avled efter att av misstag ha nuddat strömförande ledningar. Två unga män som försökt ta en selfie med en handgranat utan sprint lyckades istället spränga sig själva. Mobiltelefonen med bilden överlevde däremot händelsen.

För att försöka få bukt med det ökande problemet har den ryska polisen tagit fram broschyer och skyltar som uppmanar allmänheten att sluta utsätta sig själva för faror för att ta en selfie.

"Vi har noterat att antalet olyckor orsakade av personer som älskar självporträtt ständigt ökar. Innan en selfie borde alla tänka på att jakten efter ett högt antal "likes" kan leda till döden och den sista extrema bilden kan visa sig vara postum", säger en regeringsrepresentant till AFP.

Det är inte bara i Ryssland som selfies ställer till med olyckor. Nyligen avled en person i Wales sedan han träffats av blixten under en vandring i bergen. Mannen uppges ha haft med sig en selfiepinne av metall som pekas ut som möjlig orsak till olyckan, rapporter The Telegraph.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
7 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.