Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Swefilmer lägger ner efter polistillslag

Den svenska sajten Swefilmer har utsatts för ett polistillslag, och lägger nu ned verksamheten efter fyra års verksamhet i en juridisk gråzon.

Den svenska sajten Swefilmer har länge låtit användare ta del av strömmade filmer och tv-serier helt gratis, till medieindustrins förtvivlan. Sajten har verkat i en juridisk gråzon i och med att det tekniskt sett inte är fråga om illegal nedladdning av material.

I en video på Youtube meddelar dock Swefilmer att verksamheten nu läggs ner. Detta efter att polis i början av juli gjort en husrannsakan i administratören Ola Johanssons hem utanför Göteborg. Johansson anhölls och fick sitta häktad i 90 timmar medan polisen beslagtog datorer och annat material.

Tillslaget innebar att Swefilmer under några dagar låg nere. Nu är sajten tillbaka, men ägarna har ändå beslutat att lägga ner verksamheten. Från och med fredagen den 31 juli stänger Swefilmer för gott.

Blandade reaktioner

Många användare har via Twitter reagerat på nyheten om att Swefilmer lägger ner. Många uttrycker frustration, medan andra efterlyser bättre lagliga tjänster.

En av de som gläds åt nedläggningen är Ulrika Lindwall, vd för filmtjänsten Plejmo. Hon har tidigare intervjuats av 99mac om illegal nedladdning och det svenska filmklimatet. Ulrika Lindwall säger att Swefilmer framförallt visat att det finns en stor efterfrågan på strömmande film:

– Det är värdefullt att dessa aktiviteter görs för att uppmärksamma filmälskare på att Swefilmer är en illegal tjänst. Piratverksamheten gick upp med 33 procent förra året och det är nu kännbart för hela branschen hela vägen ut i Hollywoodleden.

Swefilmer har visat att det finns en stor efterfrågan hos konsumenter för nytt streamat material. Nu gäller det för filmbranschen att tillsammans med legala digitala aktörer tillgodose konsumentens behov genom att skapa förutsättningar för detta. Gör vi det inte legalt kommer någon annan förmodligen att göra det illegalt.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
44 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.