Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Rykte: Apples tv-tjänst försenad till 2016

En ny Apple TV kommer nästa månad, men Apples planerade tv-tjänst kommer inte att bli färdig detta år.

Enligt många uppgifter kommer Apple att lansera den länge efterlängtade nya versionen av #Apple TV nästa månad. Däremot kommer som tidigare ryktats inte någon ny tv-tjänst från Apple. Detta rapporterar Bloomberg, som skriver att den nya tjänsten nu är framskjuten till 2016.

Apple ska från början ha velat lansera tv-tjänsten samtidigt som ny hårdvara i september, i samband med att höstens tv-säsonger drar igång. På grund av långdragna förhandlingar med innehållsleverantörer blir det nu inte så. Avtalen med bland annat CBS och 21th Century Fox framskrider långsamt, och parterna är ännu långt ifrån att nå en överenskommelse enligt oidentifierade källor.

Den stora stötestenen handlar om vad en dylik tv-tjänst ska kosta. Apple uppges vilja sälja tjänsten till sina kunder för 40 dollar i månaden, motsvarande cirka 340 kronor exklusive moms. Det är ungefär hälften av vad de flesta kabelabonnemang kostar i USA idag, och tv-bolagen kräver mer pengar.

Stora krav på bandbredd

Förutom avtal med leverantörer uppges Apple också ha problem med att säkra tillräcklig bandbredd för att garantera en bra upplevelse av strömmande material. Apple har de senste åren satsat stort på att skapa ett eget leveransnätverk (CDN) där data kan spridas ut på olika servrar och vara närmare de kunder som vill åt materialet. Vid distributionen av operativsystemet IOS 8 förra året uppmättes en bandbreddskapacitet på över 3 terabit per sekund.

Detta uppges dock inte vara tillräckligt för de enorma mängder data en tv-tjänst skulle kräva. Apple rapporteras därför förhandla med sin långvariga partner Akamai, som opererar ett CDN-nätverk med över 17 000 servrar. Enligt Bloomberg är Apple Akamais största kund, men inget av företagen har kommenterat Akamais eventuella roll i en kommande tv-tjänst.

Kommentarer
6 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.