Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Rykte: Apples fjärrkontroll gillar rörelse

Nästa Apple TV kommer att styras till stor del med röststyrning genom Siri och en fjärrkontroll med rörelsekänslig teknologi.

Efter över ett år av rykten ser det nu ut som att Apple äntligen tänker lansera en ny Apple TV under företagets september-event. Den fjärde generationens Apple TV uppges ha en ny formfaktor, en A8-processor och inte minst stöd för appar genom en egen App Store. Enligt Mark Gurman på 9to5mac kommer nästa #Apple TV att börja säljas i oktober, och kosta mer än den nuvarande modellen men fortfarande under 200 dollar (motsvarande 1 600 kronor exklusive moms).

En annan viktig del av Apples satsning i vardagsrummet kommer att vara en ny fjärrkontroll till Apple TV. I våras skrev 99mac om att en sådan ny kontroll skulle få en egen tryckskärm. Kod i en betaversion av OS X El Capitan som upptäcktes i juni pekar också mot en ny Bluetooth-fjärrkontroll med stöd för ljud och multitouch. Nu rapporterar Techcrunch fler detaljer om den nya kontrollen och hur den kan användas.

Enligt rapporten kommer den nya fjärrkontrollen att bli något större och tjockare än den nuvarande, och ha fysiska knappar på nedre delen och en tryckskärm på den över. Genom en inbyggd mikrofon fungerar kontrollen tillsammans med Siri, men den kommer också att innehålla en inbyggd rörelsesensor som påminner om den i Nintendos spelkonsol Wii.

En rörelsekänslig fjärrkontroll skulle kunna användas för att kontrollera Apple TV:s gränssnitt på ett smidigare sätt, men också lämpa sig extra väl för särskilda appar så som spel. Röststyrningen med Siri ska enligt uppgift främst användas för att söka efter material.

En ny Apple TV var från början planerad att visas upp redan under Apples utvecklarkonferens WWDC i juni, men produkten senarelades kort innan och väntas nu lanseras i september. Enligt rapporten var orsaken inte att den omtalade tv-tjänsten inte var redo, utan för att Apple ville lägga mer tid på att finjustera gränssnittet. Techcrunch hänvisar till anonyma källor som använt en prototyp av Apple TV, och beskriver användarupplevelsen som överlägsen andra lösningar.

Vad gäller den en tv-tjänst fortsätter förhandlingarna med innehållsleverantörer, men som tidigare rapporterats kommer inte tjänsten att lanseras tillsammans med en ny Apple TV, utan mer troligt nästa år.

Kommentarer
7 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.