Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Rykte: Ny Apple TV har bara 8 gigabyte

Nästa Apple TV får många nya funktioner, men saknar stöd för 4K, är större än dagens modell och kan ha ett lagringsutrymme på endast 8 gigabyte enligt nya uppgifter.

Det är nu mindre än en vecka kvar till Apples nästa pressevent, där företaget väntas lansera nya Iphone-modellere samt en länge efterlängtad uppdatering till #Apple TV. Den vanligtvis välunderrättade Mark Gurman på 9to5mac har nu publicerat en rapport med uppgifter om tekniska specifikationer för den nya lådan för vardagsrummet.

Rapporten upprepar tidigare uppgifter som att nästa Apple TV får en snabbare processor och en ny fjärrkontroll, men uppger också att stöd för upplösningen 4K kommer att saknas, och att den nya enheten kommer att ha samma anslutningsportar som den nuvarande.

Mer överraskande är också uppgiften att lagringsutrymmet kommer att vara endast 16 eller rentav 8 gigabyte. Den nuvarande modellen av Apple TV har 8 gigabyte lagring som används för att tillfälligt lagra strömmande film och annat material samt för operativsystemet. Den kommande modellen ryktas få stöd för riktiga appar, och det naturliga vore därmed att öka lagringsutrymmet markant.

Apple ska ha övervägt två olika strategier vad gäller lanseringen. Det första är att släppa två nya varianter med 8 respektive 16 gigabyte för 149 och 199 dollar, motsvarande cirka 1 200 och 1 600 kronor exklusive moms. Det andra alternativet är att enbart släppa en modell med 16 gigabyte för 149 dollar. Oavsett vilket kommer Apple att sälja en variant för det priset, enligt rapporten.

Inget praktiskt problem

Det begränsade lagringsutrymmet ska dock inte utgöra ett problem, trots möjligheten att ladda hem appar så som nya kanaler och spel. Videomaterial kommer även i fortsättningen att strömmas utifrån, och Apple TV kommer att använda flera utrymmesbesparande funktioner i IOS 9 så som möjligheten att ladda ned delar av appar i etapper, till exempel banor i spel allt eftersom.

Apple sägs använda den A8-processor som sitter i dagens Iphone 6 och Iphone 6 Plus. Detta kommer att utgöra en markant prestandaökning jämfört med den nuvarande modellens A5-processor, men ändå inte i samma klass som den kommande A9 som tros sitta i nästa Iphone. Det är också klenare än den A8X-processor som driver Ipad Air 2 och ger en bättre grafikprestanda. Däremot finns möjligheten att processorn i Apple TV kan trimmas jämfört med i mobila enheter då den är ansluten till eluttag och inte behöver spara på något batteri.

Utseendet på den nya enheten ska också likna den gamla på många sätt, men vara något större och högre. Detta går emot tidigare uppgifter där nästa Apple TV sägs vara bredare men plattare. Den nya fjärrkontrollen kommer precis som enheten att vara svart, men kommer precis som den nuvarande att vara gjord av metall. Fjärrkontrollen kommer att ha en tryckskärm för navigering, men också fysiska knappar för att komma åt röststyrning med Siri, en hemknapp samt volymkontroll.

Mark Gurman har många gånger tidigare visat sig ha detaljerade kunskaper om kommande produkter från Apple, och även om han inte alltid prickar in alla fakta rätt finns det goda skäl att tro att rapporten åtminstone i mycket är korrekt. Först den 9 september får vi dock veta säkert.

Kommentarer
32 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.