Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple lanserar ny Apple TV

Apple har uppdaterat den tre år gamla Apple TV med en ny modell som är snabbare och bjuder på appar och många andra nya funktioner.

Apple höll under onsdagen hov i Bill Graham Civic Auditorium i San Francisco, och visade upp en rad nya produkter. Störst jubel fick den länge omtalade nya versionen av #Apple TV som nu lanserats.

Den nya enheten bjuder på bättre prestanda och flera ny funktioner. En av de största nyheterna är den nya Siri-fjärrkontrollen med touch-funktionalitet och röststyrning.

Den digitala assistenten Siri spelar en viktig roll när det gäller att hitta media och erbjuda saker att titta på. Användare kan säga "Siri, visa mig bara de nyaste animerade filmerna" och får direkt sökresultat inte bara från en tjänst, utan alla tillgängliga. Det går att be Siri spola i exempelvis ett tv-avsnitt eller visa allt med en viss skådespelare. Det går också att få se exempelvis vädret i en panel utan att pausa uppspelningen.

App Store

Hjärtat i nya Apple TV är en App Store med appar. Apple själva har gjort om sina egna appar, men nu kan också andra utvecklare ta fram appar till enheten och distribuera via en digital butik. Förutom att se på video kommer användare nu att kunna spela spel och shoppa på Apple TV.

Det nya operativsystemet till Apple TV släpps i en betaversion till utvecklare redan idag, men kunder kommer att få vänta till slutet av oktober innan den nya enheten går att köpa.

Apple TV kommer att finnas med två storlekar när det gäller lagringsutrymme, 32 eller 64 gigabyte och kommer att kosta 149 respektive 199 dollar. Föregångaren, den tredje generationens Apple TV, kommer att finnas kvar till försäljning.

Specifikationer: Apple TV (3 gen), Apple TV (4 gen)

Apple TV (3 gen)

Apple TV (4 gen)

Processor

A5

A8

Lagring

8 GB

32 / 64 GB

Trådlöst

802.11a/b/g/n
Bluetooth

802.11ac med MIMO
Bluetooth

Anslutningar

HDMI (1080p/720p)
Optiskt ljud
Ethernet
inbyggd IR-mottagare
Micro-USB

HDMI
Ethernet
inbyggd IR-mottagare
USB Type-C

Kommentarer
284 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.