Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Förtrollade nyutgåvor av Harry Potter

Apple tillkännager att nya illustrerade utgåvor av bokserien Harry Potter lanseras exklusivt på Ibooks Store.

Bokserien om den unge trollkarlen Harry Potter hör till litteraturens stora sucéer, och de sju delarna har sålts i cirka 400 miljoner exemplar och översatts till hela 69 olika språk.

I veckan släpptes den första delen i serien, Harry Potter och de vises sten, i en illustrerad nyutgåva, som ska följas av de övriga delarna med ungefär ett års mellanrum. Redan nu finns dock digitala versioner av hela serien att köpa exklusivt via Apples digitala bokhandel Ibooks Store.

I ett pressmeddelande skriver Apple att alla sju bokdelarna nu går att köpa som innehåller hela originaltexten samt nya illustrationer och interaktiva animationer. Till detta kommer nya kommentarer till texten skrivna av författaren J K Rowling själv. Apples vd Tim Cook säger:

"Harry Potter-fans kommer att älska hur deras favoritberättelser kommer till liv. J K Rowlings legendariska serie är perfekt att avnjuta på din Ipad eller Iphone, och vi är glad att kunna erbjuda dem exklusivt genom Ibooks Store."

De nya utgåvorna har också nya omslag som speglar varje boks innehåll. Den andra delen, Harry Potter och hemligheternas kammare, har exempelvis ett ormfjäll som omslag. Varje kapitel inleds också med en anfang i ett nytt typsnitt särskilt designat för utgåvorna. Typsnittet heter Fluffy, för alla Potter-kännare bekant som namnet på Hagrids trehövdade hund från den första boken. Här och där i texten finns också kommentarer från Rowling där läsaren får djupare inblickar i Harry Potters värld.

Böckerna finns tillgängliga på engelska i 32 länder, och kostar 95 kronor styck. Det går idag också att förhandsboka översatta utgåvor på franska, tyska och spanska som kommer ut 9 november i ytterligare 18 länder.

Visste du...?

I Harry Potters värld är trollspö ett mycket användbart redskap. I böckerna används trollspön hela 763 gånger, varav 247 i den sjunde och sista boken. Harry Potter själv trollar mest, hela 209 gånger, följd av Hermione Granger med 86 gånger. Allt detta har räknats ut i en detaljerad grafik på den officiella webbsajten Pottermore.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.