Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Krönika: "Hej då, Facebook!"

Vår redaktör Ida Lindkvist har ledsnat på batteritjuven Facebook och tog till slut steget och raderade appen från sin telefon.

Apple lånade en bra grej till IOS 8 från Android när de införde möjligheten att se batterikonsumtionen per app. Direkt lade jag märke till att #Facebook oftast toppade listan i min Iphone och så har det fortsatt trots att jag inte är en särskilt flitig användare. Jag är inte ensam om att störa mig på det här och då och då läser jag tips om hur man kan minska Facebooks påverkan på batteritiden som jag ivrigt testar.

Att stänga av att videoklipp spelas upp automatiskt var ett sådant tips som tyvärr hade begränsad effekt på Facebooks batteriåtgång, ett annat var att stänga av bakgrundsuppdateringar, medan ett tredje handlade om att det nog är bäst att ha bakgrundsuppdateringar på ändå.

Det enda jag undrar över är hur Facebook kommer undan med det här? Ett sådant jättebolag borde verkligen ha resurserna för att få till en fantastiskt bra IOS-app. Det enda rimliga vid det här laget är att de inte vill.

Så efter många försök och nedladdningar av uppdateringar är jag nu framme vid den slutgiltiga lösningen. Hej då, Facebook! Nu har jag raderat appen ur min telefon. Jag låter Messenger, Sidor och Grupper vara kvar tills vidare och måste jag verkligen in på Facebook får jag väl öppna upp Safari. Förhoppningsvis får jag mer batteri över till annat framöver.

Batteritjuv?

Vilken app drar mest batteri i din enhet? Kommentera gärna nedan!

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
50 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.