Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Android Wear och Iphone

Med hjälp av en LG Watch Urbane tar 99mac reda på hur Android Wear fungerar med IOS och Iphone. Häng med in i testlabbet.

Idas upplevelser

Nu tänkte jag att det är dags att dela med mig av mina tankar efter ett par dagar med LG Watch Urbane. Först och främst går det inte att sticka under stol med att det här är en rejäl pjäs som troligen inte riktar sig till varken kvinnor eller män med nättare handleder. Vore jag intresserad av att köpa en Android Wear-klocka skulle jag nog ha köpt en annan modell.

LG Watch Urbane är stor, väger en del och känns väldigt maskulin. Urtavlorna som följer med känns också typiska för klassiska herrur. Men med det sagt så har jag haft riktigt trevligt med Android Wear. Gränssnittet är snyggt och lätt att hitta runt i och tack vare notiserna till handleden kan jag låta min bjässe till Iphone ligga kvar i väskan eller på bordet förutom när det händer något som kräver min uppmärksamhet direkt.

För mig som annars bär en Apple Watch känns både Pebble och Android Wear som enklare alternativ. En del saker som jag vant mig vid att kunna göra fungerar inte alls eller inte på samma sätt. Men det här betyder inte att jag rekommenderar alla Iphone-användare att köpa Apples klocka.

Apples klocka kostar för det första en hel del mer än många av konkurrenternas alternativ, och för användare som främst är intresserade av att få notiser gör Android Wear ett bra jobb med att leverera dem till handleden.

Äkta handsfree

En av de allra bästa grejerna med Android Wear och LG-klockan är att det går att öppna notiser och hoppa mellan dem utan att använda fingret för att svepa. När klockan vibrerar och du lyfter upp handleden tänds skärmen, sedan behöver du bara snärta till med handleden igen för att öppna upp notisen i helskärm, har det kommit flera notiser kan du fortsätta att bläddra genom alla. Superbra när du är ute på språng och inte har andra handen fri.

En annan bra och kul sak är att tredjepartsutvecklare tillåts att göra urtavlor. Ustwo-urtavlorna gillar jag skarpt, men de kan jag inte få i Apple Watch.

Siri vinner över Google

För svenska Iphone-användare som vill prata med sin klocka vinner Siri över Googles motsvarighet. Med Apple Watch kan jag starta en timer, sätta alarm eller skapa påminnelser, men eftersom Android Wear inte har stöd för svenska så går det inte. Försöker jag starta en timer googlar LG-klockan fram en Youtube-video – inte så hjälpsamt. Däremot kan jag med hjälp av rösten starta Timer-appen i klockan och med fingret starta en nedräkning.

Summering

Hör du till de som använder Googles tjänster i någon större utsträckning och nu funderar på att skaffa en smart klocka bör du definivit kolla in någon av Android Wear-modellerna. De finns i flera prisklasser och många olika stilar. Gränssnittet är smidigt och enkelt och du kommer snabbt att bemästra alla notiser redan på handleden och slippa ta fram telefonen i tid och otid.

Också du som vill ha en rund klocka kommer hitta intressanta alternativ med Android Wear (eller kanske nya Pebble Time Round). Apple håller än så länge fast vid att smarta klockor som ska visa text inte bör vara runda.

Vill du kunna göra mer än att se notiser med din smarta klocka är Apple Watch förmodligen det bästa alternativet för Iphone-användare – idag och så länge Apple inte öppnar upp och släpper in tredjepartsutvecklare djupare i systemet. Med deras klocka kan du skicka enklare svar på mejl eller meddelanden – antingen som text eller ljudfiler. Siri förstår dessutom svenska, om inte perfekt varje gång så i alla fall hjälpligt. Det bli oftast som jag vill på första försöket. Jag hoppas att Google arbetar på att utöka språkstödet i Android Wear.

När det gäller hälsa och aktivitetsmätning upplever jag att Apple Watch ligger några steg före både Pebble och Android Wear, klockan synkar med Apples Hälsa och kan skicka data till tredjepartsappar.

Smarta klockor har verkligen tagit fart nu det sista året, det ska bli spännande att se vad nästa generation enheter för med sig.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.