Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Nästa Macbook Air får Touch ID

Enligt uppgifter till 99mac kommer Apple att introducera såväl Retina-baserade skärmar som Touch ID och Force Touch i kommande modeller av Macbook Air.

Apple planerar att under första halvan av 2016 bredda sitt sortiment av bärbara datorer med två nya Macbook Air-modeller, enligt 99mac:s källor. Trots att de första modellerna, som kommer att vara 13 respektive 15 tum, är större än en länge efterlängtad 11-tums modell så kommer dessa att vara både tunnare och lättare jämfört med dagens enheter. Detta stämmer också väl överens med tidigare uppgifter om att Apple planerar nya modeller av Macbook Air till årets WWDC.

De nya modellerna kommer att vara baserade på Intels Skylake-processorer och använda ett helt nyutvecklat batteri samt en ny och effektivare kylning. Detta kommer att medföra att enheterna kan prestera maximalt under långa arbetspass. Vi kommer dessutom att få se Thunderbolt 3-integrerade USB Type-C-anslutningar.

Intressant är även uppgifterna att datorerna kommer att få inte bara Force Touch utan också Touch ID. Apple verkar därmed fortsätta på inslagen väg och tar innovationerna från sina olika system och integrerar dem i andra produkter. I detta fall så innebär det att Touch ID, som numera är en naturlig del av Iphone, lyfts över till MacBook Air. Touch ID kommer däremot att kräva att ett nytt chip, anpassat för just Mac, används.

Skriven av Patrik Wahlqvist
Kommentarer
9 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.