Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

CES 2016

Netflix breder ut sig över världen

Netflix storlanserar i 130 nya länder, och finns nu nästan överallt i världen. På CES berättar företagets grundare om hur internet förändrat möjligheten att berätta historier.

Innan Netflix vd och grundare Reed Hastings kliver upp på scenen under #CES i Las Vegas finns den strömmande videotjänsten i 60 länder. Efteråt har siffran ökat med 130, och #Netflix finns nu tillgängligt i de allra flesta länderna på jorden. Ett undantag är Kina, men Hastings lovar publiken att de fortsätter att jobba på det.

De 69 miljoner hushåll som idag använder Netflix kommer alltså troligtvis att snart bli ännu fler. De 42,5 miljarder timmar av video som strömmades under 2015 lär öka. Hastings förklarar framgångarna med att internet blivit snabbare, och uppkopplade enheter blivit bättre och billigare.

Men en ännu viktigare förklaring till framgångssagan Netflix uppges vara att tjänsten bryter ner gränser som traditionellt har hindrat film och tv-serier från att spridas mellan olika marknader. Varje program som sänds i ett område är bundet av avtal med lokala bolag och tv-stationer, avtal som ibland kan gälla i tiotals år. Enligt Hastings var detta ett viktigt skäl till att Netflix började produera eget innehåll. Alla i världen kan se den senaste säsongen av Orange is the New Black eller House of Cards samtidigt, oavsett vilken marknad de bor på. Alla avsnitten i en säsong blir också tillgängliga direkt, och Netflix har gett upphov till fenomenet där en hel tv-serie bränns av på en helg.

Detta sätt att distribuera tv-serier gör också att manusförfattare kan fokusera på helheten istället för på individuella avsnitt. Om något avsnitt behöver vara lite längre kan det få vara det, och en säsong kan vara tio eller tjugo avsnitt, beroende på vad som passar bäst för berättelsen.

UHD och HDR

Reed Hastings meddelar också att Netflix kommer att fortsätta förbättra tjänstens tekniska kvalitet. Under året kommer ännu mer material i upplösningen 4K, och målet är att bli den ledande spelaren inom Ultra HD. Även material med HDR kommer att införas under 2016 för ett ännu högre bildomfång.

Slutligen visar Hasting upp en försmak av vilka nya filmer och serier Netflix planerar inför 2016. En fjärde säsong av Orange is the New Black är en självklarhet, men publiken får också se en trailer av den nya dramaserien The Crown. Handlingen är förlagd till England år 1953, och fokuserar kring den engelska drottningen under det brittiska imperiets sista dagar.

– Om ni tror att vi förvandlats till BBC har ni fel, men precis som dom värdesätter vi bra sceneri, rekvisita och skådespelare, skojar Hastings.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.