Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

App Store samlar pengar till Världsnaturfonden

UPPDATERAD. En ny kampanj på App Store samlar in pengar till Världsnaturfonden för att bevara Jordens miljö.

Artikeln har uppdaterats med ett uttalande från Oliver Schusser på Apple.

#App Store för IOS har under en begränsad tid fått en grönare kostym än vanligt, under banderollen Apps for Earth ("Appar för Jorden"). Vad det handlar om är en kampanj som Apple dragit igång tillsammans med Världsnaturfonden (WWF) för att skydda miljön.

Kampanjen kommer att pågå fram till 24 april, och innefattar Jordens dag som sedan 1970 firats 22 april varje år för att uppmärksamma världens miljöproblem. Under perioden kommer alla intäkter från de 26 appar som deltar i kampanjen att gå oavkortat till WWF. Apparna har uppdaterats med gröna ikoner, och har i vissa fall fått unikt innehåll.

Bland appar som deltar märks bland annat Angry Birds 2, Sim City Buildit, fotoredigeringsappen VSCO, Candy Crush Soda Saga och Yoga Studio. Oliver Schusser är biträdande Itunes-chef på Apple, och säger följande om satsningen:

– Till stöd för vårt uppdrag att lämna världen bättre än vi fann den har Apple inlett ett samarbete med WWF och 24 utvecklare för att lansera Appar för Jorden. Från och med nu till 24 april kan App Store-kunder hjälpa till med att bli medvetna och skydda livet på vår planet genom att ta del av exklusivt innehåll skapat speciellt för kampanjen. [..] Under hela kampanjen går 100 procent av intäkterna från köp av deltagande appar och köp inuti apparna till Världsnaturfonden.

Världsnaturfonden är en partipolitiskt obunden ideell organisation som bildades 1961. WWF arbetar för att bevara världens biologiska mångfald, verka för att förnyelsebara naturresurser används på ett hållbart sätt samt minska föroreningar och hållbar konsumtion.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.