Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Appar med Bank ID hotas av Apples regler

Apple stramar åt reglerna i App Store, något som kan hota appar som använder Bank ID för legitimering.

I Sverige har #Bank ID blivit en populär metod för att identifiera sig på nätet. De banker som utfärdar Bank ID har tillsammans 8 miljoner kunder, och under 2016 beräknas närmare 2 miljarder transaktioner utföras med hjälp av Bank ID. Nu kan dock Apples regler i App Store sätta stopp för användningen av Bank ID inuti appar.

Tidigare i månaden genomförde Apple en serie förändringar i App Store. En av de tidigare punkterna i utvecklarnas villkor utökats till att en app inte får vara beroende av en annan app för att kunna fungera. Enligt Breakit har flera svenska utvecklare som använder sig av Bank ID i sina appar drabbats, och uppdateringar till appar har refuserats.

Bland appar som drabbats hör till exempel Kry som används för att boka vård, och spar-appen Dreams. Enligt Didde Brockman som är teknisk chef på Dreams är det fortfarande oklart hur Apples nya implementering av reglerna kommer att påverka befintliga appar. Han säger:

– Vi har ännu inte besked kring om apparna kommer att tas bort. Vi har ställt frågan till Apple, men inte fått något svar. Det är jäkligt läskigt.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
31 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.