Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Företag söker Pokémon-tränare

Ett företag i Singapore erbjuder vad som verkar vara ett drömjobb – få betalt för att spela Pokémon Go.

Mobilspelet Pokémon Go har tagit Sverige med storm, och numera är det en vanlig syn att se Pokémon-jägare gå omkring i både stad och land. Ett antal Pokémon-event har redan anordnats, och driftiga entrepenörer har lanserat sig själva som professionella Pokémonjägare.

Även globalt verkar Pokémon-feber råda. Företaget Funzing i Singapore har på sin Facebook-sida och webbplats lagt ut en platsannons där en Pokémonmästare efterfrågas med tre månaders garanterad lön. Bland arbetsuppgifterna ingår att fånga #Pokémon, träna andra personer monster på daglig basis samt lära ut tips och hemligheter kring spelet. Den anställde ska också anordna aktiviteter som så kallade lure-partyn och gemensamma promenader.

Funzing är ett företag som specialiserar sig på upplevelser i form av workshops och andra aktiviteter, utifrån människors hobby. Enligt företaget har intresset för att bli professionell Pokémonmästare hittills varit enormt. En lämplig kandidat kommer att meddelas via e-post 20:e augusti.

Visste du det här om Pokémon?

  • Namnet Pokémon är en sammanslagning av av Pocket Monsters, eller på japanska Pokettomonsutā.

  • Ordet Pokémon är identiskt i både singular och plural. Det heter alltså "en Pokémon" och "flera Pokémon".

  • Pokémon skapades av Satoshi Tajiri 1996, och hanteras idag av The Pokémon Company, ett konsortium som ägs av företagen Nintendo, Game Freak och Creatures. De gulliga monstren har dykt upp i många olika tv-spel, samlarkort och som tecknad tv-serie och flera långfilmer.

  • Listan över Pokémon sammanställs i ett så kallat Pokédex, och växer ständigt med varje nytt spel. För tillfället finns över 700 olika Pokémon.

(Källa: Wikipedia)

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.