Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Tim Cook: "Apple arbetar på förstärkt verklighet"

Apples vd Tim Cook ger nya ledtrådar om att företaget i hemlighet arbetar på ett projekt med förstärkt verklighet.

Som 99mac tidigare rapporterat finns många indikationer på att Apple i hemlighet arbetar på ett eller flera projekt som har med både virtuell och så kallad förstärkt verklighet att göra. I januari i år uttryckte Apples vd Tim Cook intresse för tekniken, och i februari kom uppgifter att företaget arbetar på en prototyp av VR-glasögon. Apple har också rekryterat experter på området, och Cook nämnde under den senaste kvartalsrapporten att Apple satsar långsiktigt på förstärkt verklighet.

Nu har Tim Cook för första gången uttryckligen bekräftat att Apple internt arbetar på #förstärkt verklighet eller AR (augmented reality) att göra. I en intervju med Washington Post säger Cook:

"Jag tror att AR är extremt intressant, och något av en kärnteknologi. Så ja, det är något som vi gör många olika saker med bakom kulissen."

AR har under sommaren blivit ett stort och välkänt fenomen tack vare det populära mobilspelet Pokémon Go. Microsoft har presenterat sin egen AR-plattform i form av glasögonen Hololens och en anpassad version av Windows 10.

Tim Cook tillfrågas i intervjun också om Apple utvecklar en bil, men vill i intervjun inte kommentera det. Enligt Cook tycker Apples kunder om att bli överraskade.

Kommentarer
20 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.