Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

test

Honor Color Band A1: tåligt armband som inte säger så mycket

Huaweis Honor Color Band A1 är en av budgetvarianterna i raden av aktivitetsband. Bandet avläser fysiskt rörelse, sömn och kan även mäta UV-strålning. 99mac testar.

Träning och mätning

Honor Color Band A1 mäter huvudsakligen tre saker, din rörelse, sömn och UV-strålningen i sin närhet.
Under tiden jag har haft på mig bandet har jag i regel tränat 2-4 timmar per dag. Jag har tränat alltifrån fullkontaktsporten roller derby till styrketräning och yoga i värmerum.

Träning

Armbandet fokuserar på aktiviteter som gå, springa och cykla och i centrum för mätningen är bärarens antal tagna steg. Till min besvikelse märker jag att armbandet är fruktansvärt dålig på att registrera all min rörelse förutom just mina steg.

Den är adekvat i hur den mäter mina steg till och från jobbet och även mina korta sträckor hemma i lägenheten. Även kortare springturer som uppvärmning inför träning eller sprintar till bussen mäter bandet utan några problem. Men så fort jag gör något annat än går eller springer hänger armbandet inte med.

Även om fokus inte riktigt ligger på förbränning omvandlar armbandet tagna steg till förbrända kalorier. Appen räknar även om dem till något mer greppbart som en gurka, kycklingklubba eller en kula glass.

Under helgen spelade jag match och vi åkte till Norrköping med på tok för lite spelare. Detta betydde väldigt mycket speltid. Roller derby är en högintensiv fullkontaktsport på rullskridskor.

Efter matchen tyckte Color Band att jag hade gått i 3,5 timme och sprungit i 8 min, under denna tid hade jag förbränt strax över 200 kalorier. En av mina lagkamrater hade en smart klocka av märket Polar M400. Enligt hennes klocka hade hon förbränt 1100 kalorier vilket är rätt långt från mina ynka 200, motsvarande en skål ris.

Sömn och UV-strålning

Det här är nog funktionen jag uppskattar mest med armbandet. Förutom att mäta hur lång tid jag sover registrerar även bandet hur många av dessa timmar som jag ägnar åt lätt eller djup sömn samt vakenhet. Detta gör det möjligt för mig att inte bara hålla koll på kvantiteten av min sömn utan även kvaliteten.

Det går att använda armbandet för att mäta UV-stålningen i din närhet. Beroende på resultatet ger dig appen råd om hur du på bästa sätt ska göra för att undvika att bränna dig. Den här funktionen är mycket hjälpsam och har under tiden jag har provat den funkat mycket bra.

Honor Color Band A1 är ett bekvämt och behändigt armband som funkar bra för personer som vill få ut sin dagliga motion främst genom promenader, cykling och jogging. Om du vill kunna få ut mer precis data eller tränar på andra sätt kommer Honor Color Band A1 dessvärre inte vara till någon vidare hjälp. Det finns också en risk för att du kommer uppfatta appens ”peppande” meddelande om att du inte ska ge upp, och att en bra start på dagen är gympa som högst irriterande om du precis tränat fyra timmar i sträck utan att armbandet regisserat detta.

Fördelar

+ Bekvämt och snyggt, stor valmöjlighet när det gäller utseende
+ Lättanvänd tillhörande app
+ Inga problem att läsa av sömn, gång, jogg eller cykling
+ Bra batteritid

Nackdelar

- Mycket otillfredsställande för den som tränar på annat sätt
- Svårt att få ut detaljerad data
- Att den endast ger notiser för sms och telefonsamtal

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.