Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Ryssland väljer inhemskt framför Microsoft

Inhemska mailsystem ersätter Microsoft Outlook och Exchange Server på uppemot 6 000 datorer i Moskva. På sikt kan 600 000 datorer och servrar omfattas av bytet.

Den ryska staden Moskva har påbörjat ett arbete att byta ut mjukvara från Microsoft mot inhemska alternativ, rapporterar Bloomberg. Målet är att begränsa amerikanskt och västerländskt inflytande över Rysslands teknologiska infrastruktur.

Initialt kommer #Microsoft Outlook och Exange Server att bytas ut på omkring 6 000 datorer som används inom stadsförvaltningen. Tjänsterna kommer att bytas ut mot det statligt ägda mailsystemet Rostelecom PJSC som är utvecklat av företaget Russian’s New Cloud Technologies.

Artem Yermolaev, Moskvas ansvarige för IT-frågor, öppnar även för möjligheten att Rostelecom PJSC kommer ersätta Microsofts tjänster på uppemot 600 000 datorer och servrar. På sikt kommer kanske även att Windows och Office att ersättas med inhemska alternativ.

Putins rådgivare inom internetfrågor, German Klimenko, har även tryckt på om att amerikanska teknologiföretag ska beskattas hårdare i #Ryssland för att främja utveckling inom nationella verksamheter. Microsoft har än så länge valt att inte kommentera händelsen.

Kommentarer
5 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.