Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple investerar miljarder i Danmark

Apples planerade datacenter utanför danska Viborg är den största utländska investeringen i landets historia, enligt Danmarks utrikesminister.

99mac har tidigare skrivit om Apples planer på två nya datacenter i Europa. Det ena ska stå på Irland, men där har bygget fördröjts och nu har byggplanerna till slut godkänts efter korrigeringar. I #Danmark verkar planerna dock rulla på, och landets utrikesminister Kristin Jensen säger till tidningen CPH Post att projektet är den största utländska investeringen i Danmarks historia.

Apples vd Tim Cook har tidigare sagt att de två datacentren tillsammans är Apples största investering i Europa någonsin. Centret i Danmark kommer att ligga i den lilla staden Foulum i närheten av Viborg, och Apple investerar 6,3 miljarder danska kronor i bygget, motsvarande 8,1 miljarder svenska kronor. Enligt tidningen Viborg Folkeblad väntas bygget också skapa 300 jobb.

Sedan tidigare har #Apple bekräftat att projektet ska drivas helt och hållet av förnyelsebar energi. Men Apple har i samband med bygget inlett ett "ambitiöst samarbete" med universitetet i Århus, där Apple kommer att finansiera forskning på biogas.

Datacentret planeras att kunna sättas i drift nästa år, och ska serva Europas Apple-användare med tjänster som Itunes Store, App Store, Imessage, kartor och Siri.

Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.