Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Krönika: "Dags för Samsung att skrota Note 7"

Med de senaste fallen av exploderande Note 7-enheter är det dags för Samsung att helt kassera produkten. Annars riskerar företagsnamnet att svärtas permanent.

Under den gångna månaden har Samsungs stora flaggskepp #Galaxy Note 7 haft en tuff period. Från att inledningsvis blivit överöst med positiva recensioner har tonen mot telefonen blivit bestämt negativ då flera Note 7-enheter har brunnit upp och skadat såväl bostäder som bilar. De har blivit portförbjudna på flygbolag, och även stått i centrum för hån i komediprogram och datorspel.

Allt detta ägde rum innan helgen, då vi nyligen hade skrivit om att en "korrigerad" Note 7-enhet hade brunnit upp. Under helgen som passerade brann ytterligare två telefoner, plus två andra misstänkta fall. Flera rapporter uppger nu att Samsung återigen har avstannat produktionen av enheterna, och även upphört med leveranser till operatörer och andra återförsäljare. Det är ett eskalerande problem, och med tanke på de nya fallen av brinnande telefoner verkar det inte som att Samsung enkelt kan fixa till felen i efterhand.

Men även om det är möjligt bör Samsung inte lägga tid och energi på detta. De bör helt enkelt skrota Note 7 som produkt och rikta blicken mot framtiden.

Jag hade tidigare tänkt avsluta denna krönika med tankar om att #Samsung bör skrota Note 7 eftersom produkten riskerar att svärta företagets namn och kommande produkter mer permanent. Hittills har det negativa budskapet handlat om Note 7, men fortsätter Samsung att sälja telefonen till konsumenter riskerar de att deras namn blir förknippat med opålitliga produkter som sätter både liv och egendom på spel. Jag hade tänkt skriva att reaktionen snart kan bli något i stil med "är det där en Samsung, vågar du verkligen ha den i fickan?".

Men den reaktionen har kanske redan uppstått. I kommentarerna till vår nyhet om att fler Note 7-enheter har exploderat uppges att ett icke namngivet flygbolag redan har börjat förbjuda användning och laddning av Samsung-telefoner, oavsett modell. Den här mentaliteten kanske inte har satt sig i allmänhetens medvetande riktigt än, men fortsätter Samsung envist att sälja och lappa Note 7-familjen kan skadan bli permanent.

Samsung bör inte bara göra detta för att rädda företagsnamnet, de bör även tänka på hur det ska gå för det kommande flaggskeppet Galaxy S8. Föregångaren Galaxy S7 blev mycket väl mottagen, hyllades hos pressen och har gjort 2016 till ett finansiellt positivt år för Samsung, Note 7-problemen till trots. Om Samsung skrotar Note 7 och tar med sig de goda egenskaperna som telefonen faktiskt har till Galaxy S8 kan de ha ytterligare en storsäljare på gång.

Note 7 har redan svärtat kommande lanseringar. Konsumenter, och kanske även flygbolagen, kommer att vara skeptiska och avvaktande till Galaxy S8. Men om Samsung gör det enda vettiga och skrotar produkten nu kan de komma undan med att flaggskeppet säljer sämre inledningsvis, för att sedan ta fart när det visar sig att problemen med självantändning (förhoppningsvis) är historia.

Kommentarer
57 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.