Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Nytt projekt blir utmaning för 99mac

En stor välkänd organisation har hört av sig till 99mac för att få expertråd i ett nytt projekt. Jag antar utmaningen och framför frågorna till våra experter.

99mac är fyllt av kunskap och finurliga tekniker som är bra på att lösa problem. Nu är det upp till bevis att 99mac har vad som krävs!

En stor välkänd organisation funderar på att köpa in en rejäl Macanläggning förutsatt att vi kan hitta en vettig lösning. Målet är att projektet ska förverkligas inom en månad. Så här ser frågeställningen ut:

- Organisationen har idag en musikstudio med över 5.000 CD-skivor i ett centralt arkiv i Stockholm. Skivorna innehåller ca 50.000 låtar. Man betalar in avgifter till STIM för att få använda musiken i sina anläggningar.

- Idag finns 8 mixerbord i en studio där personal kan samlas, välja musikspår, mixa ihop låtarna (BPM/takt) och spara ner dom på MiniDisc. MiniDisc spelare finns i alla anläggningar över hela landet.

- Befintliga problem: skivor försvinner ifrån CD-arkivet, recensioner av musiken och BPM angivelser för låtarna sparas i ett separat system på webben.

- Mål med projektet: Digitalisera all musik till AAC, centralt arkiv för all musik (ej tillgängligt via internet) och spellistor, recensioner och BPM sparas på samma plats som musiken, datorbaserad mixning av musiken, överföring av musik till iPod / iPod Mini eller MiniDisc (krav).

Nå, mina vänner - vad har vi för förslag på lösning?

Kommentarer
132 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.