Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Produktionen av Iphone kan flytta till USA

Det som verkade vara kampanjretorik från Donald Trump kan bli verklighet då Apple påstås undersöka möjligheten att flytta produktionen av Iphone till USA.

Apple har länge använt sig av parollen "Designed by Apple in California" i marknadsföringen av företagets produkter, men om parollen skulle vara helt komplett skulle den kompletteras av "manufactured by Foxconn and Pegatron in China". De båda kinesiska företagen sköter tillverkningen av Apples Iphone-produkter i deras kinesiska fabriker och har gjort så i flera år, men det kan eventuellt bli ändring på det.

En av Donald Trumps många löften under kampanjen som till slut fick honom vald till den 45:e presidenten i USA:s historia var att han skulle tvinga Apple att flytta produktionen av företagets produkter till USA. Detta var även ett tvång som skulle appliceras på andra inhemska företag. En viss skepsis runt hur genomförbart detta skulle kunna vara har varit rådande sedan dess, men nu har det dykt upp information som påstår att Apple redan undersöker en sådan förflyttning.

Enligt publikationen Nikkei Asian Review skickade Apple en begäran till Foxconn och Pegatron i juni där företagen ombads att undersöka möjligheterna för en förflyttning av produktionen. Pegatron ska ha avböjt att genomföra undersökningen av kostnadsskäl, medan Foxconn inledde en undersökning. Vad Foxconns undersökning leder till är ännu okänt, men det visar att Apple inte helt motsätter sig tanken på att flytta produktionen till USA.

Tim Cook har tidigare uttalat sig om att en flytt av tillverkningen till USA inte är sannolik av kostnadsskäl. Donald Trump har föreslagit att importkostnader för amerikanska produkter som tillverkats utomlands ska öka med 45 procent. I en intervju med det klassiska nyhetsprogrammet 60 Minutes från i fjol påstod Tim Cook att många företag sannolikt skulle fortsätta att tillverka sina produkter utomlands då det fortfarande skulle vara billigare, trots den höjda importkostnaden.

Det ska också tilläggas att Donald Trump inte var den enda presidentkandidaten som framförde önskemål om att Apple borde flytta en större del av företagets produktion till den amerikanska jobbmarknaden. Senatorn och före detta demokratiska presidentkandidaten Bernie Sanders uttryckte även han liknande önskemål i en intervju med New York Daily News, där han uttryckte önskemål om att Apple ska betala mer av den skatt som företaget länge har undvikit genom att skatta vinst utomlands.

Den 20 januari nästa år svärs Donald Trump officiellt in som USA:s nya president, men det återstår att se om hans kommande politik eller Apples egna initiativ kommer leda till en koncentration av produktion till den amerikanska marknaden.

Kommentarer
14 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.