Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple uppdaterar Logic Pro X och Garageband

Apple släpper omfattande uppdateringar till sina musikappar Logic Pro X för Mac OS och Garageband för IOS, med flera nya funktioner.

#Apple har släppt två ordentliga uppdateringar till bolagets musikprogram #Logic Pro X för Mac och IOS-versionen av #Garageband. Båda apparna får flera nya funktioner och verktyg.

Garageband för IOS släpps i version 2.2, och får synthen Alchemy som innehåller mer än 150 olika ljud i olika genrer, så som EDM och Hip Hop. Alchemy kom till Logic Pro X med en uppdatering 2015, och finns nu alltså även i den mer konsumentvänliga mobilappen Garageband.

Garageband får också en omdesignad ljudbläddrare som ska göra det enklare att hitta rätt ljud, och nya mixningseffekter i form av Visual EQ, Bitcrusher och Overdrive. En annan funktion som tidigare funnits i Mac-versionen av Garageband är möjligheten att spela in samma sektion flera gånger och sedan välja den bästa tagningen. Dessutom finns ett integrerat anteckningsblock i appen för att lägga till kommentarer till projekten.

Touch Bar, stereopanorering och ljusare färger

Logic Pro X riktas mer till professionella musiker, och uppdateras till version 10.3. Appen får bland annat stöd för Touch Bar-remsan i nya Macbook Pro, och ett uppdaterat gränssnitt med ljusare färger och nytt utseende på kontroller för regionredigering.

Vad gäller nya verktyg får Logic Pro X bland annat möjligheten att lägga in- och uttoningar i flera regioner samtidigt, äkta stereopanorering och en 64-bitars summeringsmotor. Det går nu också att importera MusicXML-filer.

Både Garageband och Logic Pro X får också nya möjligheter att dela projekt med varandra. Det går att börja arbeta på ett projekt på en Iphone eller Ipad i Garageband, och sedan via Icloud lägga till detta som ett nytt spår i Logic på Mac.

Garageband för IOS är gratis för alla som köper en IOS-enhet, och går annars att köpa i App Store för 50 kronor. Logic Pro X kostar 2 095 kronor i Mac App Store.

Kommentarer
4 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.