Jag sitter och försöker bestämma mig över vilka av dessa två rätter jag ska äta idag.
Kyckling-wook med "yellow chili & ginger sauce"
400-500 gram kycklingfiler (ca 3 st) strimlade
1 tsk salt
1 gul lök, klyftad
1 morot, skivad
en halv paprika, strimlad
1 paket grön sparris (ca 200 gram)
1 påse babyspenat, (ca 70gram)
1 dl santa maria thai sweet chili & ginger sauce
- Stek kyckligen i olja på hög värme och salta.
- När kycklingen fått färg, tillsätt lök, grönsaker och sparris.
- Wooka några minuter och häll på chili & ginger såsen och låt woka ca 2 minuter.
- Rör ner spenaten sist.
Servera med nudlar.
Chili con carne
500 gram nötfärs
2 st gula lökar
2 msk matfett
1,5 st grön paprika
1 burk krossade tomater
4 msk tomatpuré
1 st köttbuljongtärning
0,5 msk chilipeppar
1,5 st vitlöksklyftor
salt och peppar
1 burk stora vita bönor
1. Skala och hacka löken. Kärna ur paprikan och skär den i bitar. Bryn löken i lite matfett på svag värme. Rör ner färsen och paprikan. Bryn alltsammans några minuter.
2. Lägg i resten av ingredienserna och kryddorna utom bönorna. Var försiktig med chilipeppar om grytan inte ska bli för stark. Koka grytan livligt utan lock ca 10 minuter. Rör om ofta. När det mesta av vätskan har kokat in, häll i bönorna och smaka av med salt och peppar.
3. Låt alltsammans bli genomvarmt. Servera med tortillachips och lite gräddfil. (Eller t.ex bara med vitt bröd som jag personligen gillar det)