Med bootcamp så blir din Mac en "native" PC, med virtuella lösningar i OSX kör den Windows virtuellt vilket ger en ordentlig prestanda-hit.
Varför en "MacPro" med hårdvaran jag beskriver är intressant är just mycket prestanda i ett litet format till konsument-vänliga funktioner och priser. En iMac lider av ett antal saker. Dels har den inte det snabbaste grafikkortet man kan tänka sig. Det ligger i stil med ett nVidia Geforce GTX 660 eller 660 Ti. Tar vi ett enkelt index för hur bra det kortet är kontra ett high-end kort (ex. Radeon R9 290X eller GTX 780) ligger vi ungefär som nedan:
En iMac får kring 70 poäng
Ett GTX 780 får kring 130 poäng
Ett R9 290X får kring 140 poäng
Ovan enligt Sweclockers prestanda-index. En iMac ligger som sagt kring ett GTX 660 eller 660 Ti så vi pratar enorma skillnader i prestanda.
Vidare är en iMac en "all in one". För vissa är det precis vad man vill ha, för andra… Inte alls det. Man vill ha val av skärmar exempelvis. Man kanske ha behov av två datorer på ett litet utrymme. Här fungerar dessvärre en iMac dåligt eftersom man inte kan "dela" dess skärm med annat än andra Mac:ar.
En "MacPro" enligt ovan skulle helt enkelt rendera behovet av en PC för många som vill köra Mac men även vill köra PC. Det kan vara för att spela spel eller komma åt kreativa applikationer som fungerar sämre i OSX.
Sist men inte minst skulle en MacPro enligt ovan kunna prestera likvärdigt eller bättre än ingångs MacPro som idag finns, men kosta runt 50% av priset. Du får en iMac till CPU-prestanda men uppåt två gånger snabbare GPU. Vidare skulle maskinen vara mycket mer flexibel för en rad människor som inte har behov av iMacen skärm. Förlusten mot en "arbetstation MacPro" vore som sagt färre TB2-portar, endast 32GB RAM som max och endast en gigabith port.