Jo, batteriforskningen är extremt intressant och stater och företag lägger ner svindlande summor på denna forskning - det gäller både små lågampere-batterier och större högamperare för bilar t.ex.
Men fysikens lagar äro orubbliga och att lagra elektrisk energi är en svår nöt att knäcka. Något revolutionerande har inte hänt sedan dom första batterierna på 1800-talet. Egentligen.
För 10 år sedan sa man att om några år så skulle själva plastskalet i enheterna vara batteriet (lagra el i plast); inget hände. För 15 år sedan sa man att inom 10 år så skulle alla batterier baseras på supraledande material med enorm energiförmåga; inget hände.
Man putsar alltså vidare på tungmetaller, legeringar och energibesparande elektronik (det är där vinsterna mest har hämtats - mjukvarulösningar som slår av och på en funktion högfrekvent t.ex. - istället för att det är på jämt).
Den som hittar ett nytt revolutionerande kompakt sätt att lagra elektricitet på kommer att bli världens rikaste man/kvinna/företag. Det är typ sådana patent som grundat jättekonglomerat/industrier/koncerner genom historien.
Jag tror dock inte vi ska hoppas för mycket på mirakel - natirlagarna är emot oss i denna teknik (elektroner är vilda så att säga :-). Med tanke på att större delen av världen rullar med hjälp av Otto-motorn - en bulltrig skitig förbränningsmaskin för fosilla destilat - detta fter över 100 år - så inser man att vissa saker helt enkelt står still. Och hur pinsamt stillastående utvecklingen är på vissa områden blir så tydlig vid sidan av andra områden där utvecklingen går på steroider och speed.