Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Ny SSD-teknik öppnar för 10 TB lagring

Tråden skapades och har fått 3 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Tekniska genombrott inom NAND eller så kallat flashminne öppnar upp för betydligt större lagringskapacitet i framtida SSD-enheter.

Läs hela artikeln här

  • Medlem
  • Umeå
  • 2015-03-27 17:14

Men Samsung har väl haft 3D-NAND ett tag i sin 850-serie? Eller är det en fundamental skillnad mellan deras 3D V-NAND och det här?

Nu börjar det bli ordentligt intressant med SSD, fast priserna kommer väl inte ner innan man vänt näsan i vädret

Mekansika HDD's finns bara i serverparker och företags större RAIDS's inom 5 år. På konsumentsidan är då allt SSD's. Hur länge mekansika HDD's lever kvar i industrimiljön är svårt att säga, men det kommer en dag att vara oerhört dyrt att bygga mekaniska diskar jämfört med SSD's. Att t.ex. videokameror - framför allt proffsvideokameror - har fallit så dramatiskt i pris beror på att man inte har det mekaniska bandmaskineriet längre (som var rena rymdtekniken - mekanisk precision och komplexitet som man idag chockas av att det faktiskt satt även i miljoner konsumentkameror som inte kostade 34 miljonewr kronor ).
Framtidens generationer kommer också att chockas över den osannolikt finmekaniska precisionen som mekaniska diskar faktiskt är (läshuvudena "flyter" på en otroligt tunn luftkudde som bildas av farten t.ex.!!) SSD's är primitiv och barnleksenkel teknik i sammanhanget Det är bara tillverkningen som är svår och trixigare att få att spotta ur sig tusentals enheter per minut...typ...och detta i fabriker som måste hålla lab-standard. Alltså att bedriva tung och extremt massproducerande industri i miljöer som ska hålla en inre miljö som liknar ett labb på Pfizer Investeringarna som krävs är enorma med alla mått mätta. Men LCD-industrin exploderade ju och idag kostar en stor LCD förvånansvärt lite pengar. Men minns att några stora tillverkade dog eller hoppade av innan balansen uppnåtts.
Nå - rörliga delar i informationsteknik är verkligen obsolet...pinsamt stenålder på något sätt...en dinosaurie i en i övrigt galloperande IT-utveckling. När det gäller dessa stora parker med ofattbara mängder lagringskapacitet och utslitningshastighet av komponeneter (Googles datacenter t.ex.) så är det svårt att se det rulla på SSD's. Undrar om inte en paralell teknik (utan rörliga delar förståss) måste till för dessa verksamheter - en billigare teknik där inte heller litenheten är så viktigt. I don't know.

1
Bevaka tråden