Som ovanstående talare nämnde så beror det på teckenkodningen.
Ett html-dokument kan använda olika teckenkodning. På Mac använder man vanligtvis MacRoman, på Windows i Europa så används oftast ISO Latin-1, i USA används ofta UTF-8.
Vilken du använder spelar ingen roll, vad som är viktigt är dock att du är konsekvent. Om html-sidan är skriven i MacRoman så får det inte stå i själva html-dokumentet att det använder ISO Latin-1 eller UTF-8. Inte heller får webbservern skicka html-sidan som något annat än just MacRoman.
Förmodligen så skickar webbservern html-sidorna som antingen ISO Latin-1 eller UTF-8, det är nog väldigt ovanligt att webbservrar skickar html-dokument som MacRoman (tvivlar på att ens en X-Serve med defaultkonfigurerad Apache gör det). Så lösningen i ditt fall är nog att se till att du skriver dina dokument i ISO Latin-1 (ISO 8859-1), förmodligen så skickar även webbservern html-sidorna med denna teckenkodning. Kolla dessutom i html-koden så att det står rätt teckenkodning även där.
Alltså, använd UTF-8 eller ISO Latin-1, och se till att denna används _överallt_ (både i filen, i html-koden och att webbservern skickar html-sidan som sådant).