• Medlem
  • Umeå
  • 2006-08-16 14:45

Många trådar handlar om slöa nätverk med Airport.
Förklaringarna verkar vara av två huvudtyper:
1) Mac fungerar sämre än PC mot bredband. Detta kan man delvis lösa genom att trimma med t ex MacPilot, Apple Broadband Tuner e dyl.

2) Att den trådlösa förbindlsen kan variera i fart pga avstånd mellan Airport och dator.

Jag har ett annat problem. Har ett nätverk med drygt tio Macar. Som Router använder vi en Airport Base Station(i dagsläget firmware 4.0.9). Denna är kopplad till en switch som servar trådnätverket.

Tycker att nätet varit segt en tid och när jag pingar externa servrar får jag runt 500-1000kb/s, vilket ju inte känns så bra. Har en fiber in i huset på 10MB/s.
Men om jag tar min PB och kopplar in mig direkt på fibern, dvs tar bort airporten och ersätter den med min PB (med TCP/IP manuellt inställt med vårt publika IP) ökar hastigheten mångdubbelt.

Vad beror detta på?? Min bredbandsleverantör pratar om att det kan vara något tjall mellan deras router och Airporten vad gäller duplex/halduplex. Kan dock inte välja detta i min Airport.
Det kan väl inte vara rimligt att Airport, som ju faktiskt är avsedd att kunna vara router även för trådnätverk, ska dra ner prestandan så mycket??

Har någon en idé??

Senast redigerat 2006-08-16 15:45