Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Ftp hjälp!

Tråden skapades och har fått 5 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Kan någon hjälpa mig med en lösning gärna färdig program eller något annat.
Problemet är jag jobbar på ett tryckeri och vi har många kunder fasta och tillfälliga, när kunderna skickar material till via ftp så kommer det till en mapp och där ligger filerna hur som helst, jag har försökt att be säljana informera kunderna om att de döper filerna så vi kan se vad det är, nu kan filerna heta "till_tryck.zip". Mitt önskemål är att när kunderna lägger något på vår FTP så skall dom först få ange deras kontaktperson typ via en rullgardinmeny sedan skall deras filer passa ihop med den kontaktperson som dom har valt.. . detta är för att vi snabbt kan ta kontakt med vår kontaktperson om att det har kommit material. Hoppas att det är någon som förstår hur jag menar.. orkar inte skapa ett nytt konto för varje kund.

  • Medlem
  • Malmö
  • 2006-08-30 15:03

Det låter mer som att ni behöver en webbsida med uppladdningsmöjlighet. Det borde ganska många här kunna ordna. Själv har jag lite väl många projekt igång för att hinna med det, men det är inget vidare svårt.

Dessvärre känner jag inte till något färdigt sådant program som du efterfrågar.

Det är lätt ordnat att få till detta med Open Source-programvaror, det betyder att ni inte behöver betala en massa pengar för utveckling. Men om ni VILL det lyssnar jag på det örat också förstås.

Du kan börja med en installation av tex Joomla som är ett CMS (Content Management System, ett system att skapa och ändra innehåll på en webbplats i ett webb-gränssnitt). och sedan lägga till en modul till den som heter DocMan eller JoomlaExplorer. Jag har inte testat dessa två för det du vill göra men vad jag läst om dem så bör någon av dem ha de funktioner du söker.

(Lite del inställningar på webbservern behöver dock göras, som tex maximal storlek på filer man laddar upp via PHP, vilket man ändrar i php.ini-filen.)

http://www.joomla.org/ och http://extensions.joomla.org

Förutom vad jag här ovan säger finns det säkerligen andra lösningar. Exempelvis har detta tryckeri integrerar en programvara som heter Rumpus på sin webbplats (detta går att göra i det jag föreslår ovan):

http://www.hi-techprinting.com:16080/ft_lauderdale_printing/upload_a_file.html

Rumpus FTP-server som har webbinterface, både för användare och admins:
http://www.maxum.com/Rumpus/ (Kostar ca $269 för max 32 samtidiga användare och $449 för obegränsat antal samtidiga användare).

Man kan integrerar Rumpus i valfritt CMS.

(Du kan tex med Rumpus ha anonyma användare som kan ladda upp filer. När en fil har laddats upp så flyttar du den med ett Applescript till en mapp med dagens datum och klockslag som skapas automatiskt och skickar ett mail till en admin.)

Tack för svaren,

Det verkar som det är lite omständigt, med en massa program mm.
Finns det någon smidigare lösning?

Du kanske inte läste tillräckligt noga eller förklarade dina behov ordentligt? En av lösningarna är ETT program. En lösning som är enkel att använda är inte enkel att utveckla.

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2006-09-21 18:58

Taz har redan nämnt ett av de program som funkar bäst: Rumpus. Du kan använda det på flera olika sätt: som Taz skrev, men också som en enkel, gammaldags FTP-server med klientprogram på användarnas datorer (Cyberduck, Transmit osv) där respektive användare har sin mapp och sina begränsade rättigheter, och kanske en allmän mapp som alla kommer åt. Men det sätt som beskrevs tidigare, med ett webbgränssnitt, är smartare.

1
Bevaka tråden