Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

kommentera min framtida dator!

Tråden skapades och har fått 11 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

hallå.
ska bygga dator, och har nu bestämt mig. nästan.
listan nedan kan ni gärna kommentera..

asus p4pe/gl/f/sata/gd
p4 2,4 ghz
crucial 512mb DDR PC2700
wd 40gb 2mb cache (windows, midi)
wd 120gb 8mb cache (audio hd)
m-audio audiophil
matrox g550 32 mb

vad tycks?
soulitude

  • Oregistrerad
  • 2003-02-05 15:16

Ljudnivån!

Kolla så att hårddiskarna är tysta - en del låter som sjutton! Från datorförsäljare har jag fått alla tips från IBM via Seagate till Maxtor... Köpte en 80 GB seagate sist, som är väldigt tyst i min setup. Har dock en äldre Maxtor som låter som en Finlandsfärja på väg på grund...

Även lådan kan vara viktig - hur är nätagget i den? Går det att sätta i extra chassifläktar i den, och tystar det i så fall ner nätaggets fläkt?

/Rico

skaffa ett kraftigt nätagg ifall du senare får för dig att skaffa ett stort å farligt dsp-ljudkort. En stor och stadig datorlåda kan va bra också.. lättare att lägga in lite isolering och bygga om för att få ner ljudnivån ytterligare.

  • Oregistrerad
  • 2003-02-05 15:58

En bra låda är bra, inte bara vad gäller ljudnivå och så, utan även rent "byggnadstekniskt" och genomtänkthet (finns det ordet?).
Lådan jag köpte heter Chieftec och har funkat bra hittills - rejäl plåt, minimum av skarpa kanter och fiffiga arrangemang för att ta i och ur hårddiskvaggor och liknande. Passade på att köpa den större lådan (supertower), eftersom den var billigare än den mindre... Fick dock höja skrivbordet för att få plats med den. Att sitta med tangentbordet i hakhöjd gör väl inget, bara lådan är stor

/Rico

jO! "hårddiskvagga".. menar du då sån där hd-docka som gör att man lätt kan plocka ut disken via fronten eller en sån där man hänger upp hårddisken i gummiband mitt i datorn.

Om det är det första alternativet som är det klart vanligaste så tror inte jag är så lämpligt om man vill ha en riktigt tyst dator. För det första så brukar det va lite små hål i fronten som läcker ljud, för det andra så behövs det ofta en extra fläkt per vagga och för det tredje så gillar inte jag att köra med hårddisken i fronten på lådan iom att det låter ut mest därifrån (om man inte isolerat).

Det andra alternativet (hänga upp hårddisken i gummiband eller liknande mitt i datorn) är däremot skitbra! Men finns sånt som färdig produkt? Har bara sett sånt hemsnickrat

Men om det är ett "minimum av skarpa kanter och fiffiga arrangemang för att ta i och ur hårddiskvaggor och liknande" låter det ju inte som någoot vettigt köp. Okej för att den saknar vassa kanter, men man vill ju gärna ha lite utrymmen i datorn också. Gärna lite fiffiga lösningar på det också.

Tror att han menar följande.
1. Det är ett minimum av skarpa kanter.
2. Det finns massor av fiffiga arrangemang för att ta i och ur... vad det nu var.

Lite språkförbistring

En fulltowerlåda har per definition massor av utrymme och platser för hårddiskar och annat.

japp.. jag körde med 3cdrom, 1cd-brännare och 2 hd-dockor i en bigtower förrut.. endast för att det såg mäktigt ut.. det får plats en hel del i dom där

"Det andra alternativet (hänga upp hårddisken i gummiband eller liknande mitt i datorn) är däremot skitbra! Men finns sånt som färdig produkt? Har bara sett sånt hemsnickrat"

kolla in http://www.whynoi.se

soulitude: kÖÖP!

  • Oregistrerad
  • 2003-02-05 20:13

Jag har lite halvdana erfarenheter av Western Digitals diskar. Senaste var en 15 giggare som är 2 och ett halvt år, som åkte i sopporna i förrgår!
Bullrig och opålitlig, Kunde inte gjorda genom strömsladden (=måste monteras mot metall i chassit) samt hittades inte av ett något äldre BIOS.

Det är förståss möjligt att deras nya serier är bättre.

Annars är seagate min favvo. Mycket stillsamma och harmoniska hårdiskar.

WD´s diskar har rykte om sig att vara snabba, men relativt högljudda, men jag vet inte, har bara kört Quantum, IBM och seagate själv. Jag skulle nog rekommendera Seagate, mycket tysta...

I övrigt ser det bra ut förutom att jag tycker att det är värt att satsa lite pengar På ett modertkort med lite snabbare minne än enkelkanaligt DDR-minne, P4:orna funkar bäst med stor minnesbandbredd...

1
Bevaka tråden