Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

xp tweak.

Tråden skapades och har fått 5 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • Göteborg
  • 2005-01-20 21:26

Någon som vet en bra sida för att optimera xp för audio.
/M

  • Medlem
  • 2005-01-20 21:28

http://www.musicxp.net/

Om det som står där inte räcker, kolla deras länklista.

  • Medlem
  • Göteborg
  • 2005-01-20 21:47

tackar tackar!!!

  • Oregistrerad
  • 2005-01-20 22:11

Här har du ett schysst program som heter nLite
Ja, ni vet ju att ex XP har ju en väldans massa program som man inte vill ha, Och håller man på med musik i datorn behöver ju inte alla dessa program. Så för att istället installera hela XP och för att sedan gå in och ta bort programmen i efterhand, så kan man ta bort det redan innan installationen.
Det finns det ett program som heter nLite och är verkligen svinbra.
Så ni som vill optimera ert windows kan göra det här:

Gå hit:
http://nuhi.msfn.org/download.htmlOch ladda ner programmet. och installera det!

Ta sedan din windowsskiva och sätt den i din läsare. Kopiera allt från skivan och klistra sedan in det i en mapp på ex. skrivbordet.
Starta sedan programmet nLite. Då kommer det upp en wizard. den frågar först efter vart mappen är, browsa fram mappen du la windows. Klicka next, där frågar det om service pack osv. Gör dina val (om du har några annars skit i det) och klicka next. Då kommer rutan upp på vad du vill välja bort. OBS kom ihåg att ta ställning till huvida du vill göra med dom som har röd text. Det varnar för att vissa andra program KAN strula om du tar bort det. Alltså, röd text varanar om att det kan strula! Annars är det bara att köra på. Bocka för det du vill ha bort klicka sedan next. Då frågar det om andra program om du vill ta bort det, gör dina val och gå vidare med next. Bocka sedan för "Unattended support" Sedan kan du välja i "General" vilken typ av installation du vill göra, typ standard pc eller acpi, Skriv sedan i din cd-nyckel, välj sedan Personal där du väljer språk och tidszon namn mm. Klicka sedan next. Fyll sedan i dina val och klicka next. Då processar det ett tag. Och så ser du hur mycket som har tagits bort i MB. Klicka sedan next. Skapa sedan en ny mapp igen på ex. skrivbordet som du döper till typ XP-ISO. Klicka sedan på "Make ISO" och browsa fram till den mappen du just döpte. Då skapar det en imagefil i just den mappen. Starta sedan nått brännarprogram typ nero, och bränn det sedan som "burn image"

Klart! Då har du gjort en special- installation-skiva av ditt windows!
Jag har testat det och det fungerar utmärkt bra! Dessutom så är det gratis!

denna kanske också är bra att kolla igenom...

http://www.tweakxp.com/

Det är ju ENDAST icke systemkritiska processer som körs i bakgrunden du tjänar på att ta bort. Cubase/Reason/Logic och dyl blir ju inte ett dugg snabbare ifall du tar bort MS Paint eller Wordpad tex. Om du inte förstår hur operativet är uppbyggt har du ingen direkt nytta av tweakprogram enligt min mening.

1
Bevaka tråden