Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Sampler Input Akai AX60/AX73

Tråden skapades och har fått 1 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Tänkte kolla om någon testat att köra audio genom sampleringången på någon av dessa synthar. Hade varit kul att tillverka en DIN/tele adapter så att man kunde köra valfri audio genom filter/chorus. Personligen är jag inte så elektronikkunnig men tänkte att man kunde ta hjälp av en polare med lödkolv för själva löddningen av kontakten.

Frågan är alltså bara hur denna ska löddas. Hittade något på nätet om AX73's (jag har AX60) sampleringång där det stod att kontakt 2-7 gick till varsin röst i synthen och 8-13 gick till jord och en bild med numrerade kontakter. Vet någon om kontakten på ax60 är likadan som på AX73? Där stod även ngt om att lödda kontakt 2-7 till toppen på telekontakten och några av jordkontakterna till SLEEVE (vad det nu heter på svenska) på telekontakten. Kör man samma signal genom alla 6 filterna då eller hur blir det tro? Varför inte lödda tele-TOP till endast en av de sex kontakterna (2-7)

Finns det någon risk för att man pajar sin synt ifall löddningen inte blir rätt? (vet ju inte om kontaktschemat från inet stämmer)

sleeve på tele:n är nog iaf den delen som är närmast sladden.. och löder du 2 & 8 till top resp. sleeve borde du ju få signal till bara en av rösterna.

1
Bevaka tråden