Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Hårdvarusequenser sökes

Tråden skapades och har fått 10 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Som funkar liknande den mjukvarusequenser som finns i Reason; Matrix. Gärna en som kan styras via MIDI, fast jag är intresserad av alla förslag (eftersom jag inte riktigt vet vad jag letar efter)!

  • Medlem
  • Uppsala
  • 2005-03-30 09:21

Problemet är bara att sådana typer av sequencers är rejält dyra. Funktionen i Matrix kan väl ungefär liknas vid Doepfer Regelwerk skulle jag tro, fast man kan ju förstås (i regel?) göra mer med Doepfer-maskinen. Du skriver f ö "den mjukvarusequencer som finns i Reason", lite missvisande: det finns tre-fyra olika sequencers i Reason. Dels Matrix, dels trummaskinen ReDrum (kolla gärna i tidningen Studio anno 2004 där jag beskrev hur man kan sequenca musik med den), dels själva huvudsequencern i programmet. Och slutligen Dr Rex som även den skulle kunna sägas vara en slags sequencer.

Nja, du PF - jag skrev faktiskt "den mjukvarusequenser som finns i Reason; Matrix". Inte så missvisande
Regelwerk ska jag ta en titt på, jag har aldrig hajat vad den är till för!

Jag har en Regelwerk och en Schaltwerk och har haft en MAQ 16/3, de är rätt nice men kan vara lite struliga på vissa sätt (svårt att beskriva, men tyskarna är ibland inte helt logiska)

Doepfer MAQ 16/3 http://www.doepfer.de/maq.htm
Doepfer Regelwerk http://www.doepfer.de/rw.htm

De har både MIDI och CV/Gate ut,
de finns massor av alternativ som "bara" har CV/Gate ut från t ex
Frostwave http://www.frostwave.com/fatcontroller/
och Analogue Solutions http://www.users.globalnet.co.uk/~concuss/concussor/oberkorn.htm
men de kostar ungefär lika mycket som ovanstående nämnda Doepfers (exkl Schaltwerk), har ingen MIDI ut och har mindre finesser överlag.

Future Retros Mobius faller nog in i ungefär samma kategori:
http://www.future-retro.com/MOBIUS.html

  • Medlem
  • Uppsala
  • 2005-03-30 10:10

Deadbeat: Jo, faktiskt... helt åt skogen missvisande måste jag säga! Reason har ju för det första enbart mjukvarusequencing, oavsett vilken smak eller kulör du väljer. Det är ju så att säga en mjukvara helt enkelt... Matrix motsvarar dock i funktion och "stil" en analog sequencer, vilket i funktion och "stil" är så långt från en mjukvarusequencer man kan komma. En mjukvarusequencer, per definition om man nu ska vara sådan, skulle i så fall vara Reasons huvudsequencer, den längst ned i racket helt enkelt.

  • Medlem
  • 2005-03-30 10:33

Mobius från Future retro har jag själv varit rejält sugen på ett tag.. Klart billigaste alternativet av de förslagen som kommit hittils, den är faktiskt riktigt billig. Dessutom finns möjlighet för glide mellan noterna (i alla fall på CV-delen, kommer inte ihåg hur det var med MIDI)..

  • Medlem
  • International user
  • 2005-03-30 10:51
Ursprungligen av krank:

Mobius från Future retro har jag själv varit rejält sugen på ett tag.. Klart billigaste alternativet av de förslagen som kommit hittils, den är faktiskt riktigt billig. Dessutom finns möjlighet för glide mellan noterna (i alla fall på CV-delen, kommer inte ihåg hur det var med MIDI)..

Tja, min Regelwerk ligger i samma prisklass.

http://www.vendolin.se/annons.php?165130

Glide fixade jag med min Moogerfooger.

Ursprungligen av amino:

Tja, min Regelwerk ligger i samma prisklass. http://www.vendolin.se/annons.php?165130

Hade jag inte gått o köpt mig en trummaskin igår hade jag slagit till direkt
Jag får väl höra av mig om nån månad eller så, för att se om den finns kvar...

Jag är inte så bekant med den reason-sequencer du refererar till men vill du ha en -billig- och helt okej midi-sequencer så föreslår jag Yamaha RM1x.

j antoni: Vad jag förstår så kan man styra saker via midi med frostwave fat controller också

krank: på min fr-777:a så kan man midi-slida mellan noter också. åh, den är en så skön sequencer! det enda som skulle vara bättre är nog egentligen ett alphahjul istället för upp/ner-knappar för att lägga bestämma vilken not det handlar om

Ursprungligen av altemark:

j antoni: Vad jag förstår så kan man styra saker via midi med frostwave fat controller också

Aha, jag hittade bara midi in och control ut på specen på deras sida, men i recensionen stod det tydligen att den har midi ut också. Hittade ingen full spec på deras sida helt enkelt. Lustigt att de har sound demos på en sequencer men inga specifikationer....

1
Bevaka tråden