Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

iSkin Exo2

Tråden skapades och har fått 5 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

99mac har testat ytterligare ett iPodfodral - denna gång gjort för dig som gillar nitar och åtsittande svart gummi.

Vi har tittat närmare på iSkin Exo2 som passar den senaste generationens iPod. Om du redan är iPodägare vet du säkert hur repig baksidan blir efter endast en kort tids användande. För att bibehålla sin spelare repfri krävs ett bra fodral som täcker alla utsatta ytor utan att för den skull förstöra den rätta känslan och formerna.

Exo2 är tillverkat i ett gummiliknande silikonmaterial som ger ett stadigt halkfritt grepp men luktar just gummi åtminstonde dom första två veckorna. Fodralet är mycket välanpassat för iPod:ens former. iSkin levererar med ett bältesclip i metall som kan används med eller utan Exo2 (tejpas på baksidan av din iPod) och en tunn genomskinlig plastskiva för att skydda skärmen. Du kan fästa iPoden vertikalt eller horisontellt i bältet med detta clip. En handlovsrem följer med och fästs i bältesclip:et men det var inte något vi fann användning för i praktiken.

På baksidan finner vi små hål för kylning och i botten finns möjlighet att öppna en liten gummiflik för att ansluta en synkkabel. I toppen finns öppning för den lediga porten samt låsknappen.

Exo2 levereras i fyra olika färger: blått, svart, frostad vit och grått.

Slutsats

Vi testade att använda Exo2 under en vecka med och utan bältesclip och blev vana med att ha iPod:en inplastad i gummi. Funktionen är utmärkt, iPod:en blir helt repfri och fungerar som vanligt - dock ej i kombination med Altec Lansing inMotion som vi testade nyligen. Produkten känns genomtänkt och materialvalen är goda. Just vårt exemplar var svart och drog åt sig en del smuts som klibbade mot gummit. Enkelt att göra rent men något att tänka på när du väljer färg. Priset ligger på 250 kr inkl moms och det känns som om du får vad du betalar för - en produkt som håller vad den lovar utan direkt finess.

Information
Produktnamn: iSkin Exo2
Tillverkare: iSkin
Pris: 199 kr exkl moms (249 kr inkl moms) hos Macoteket mfl.
Beskrivning: Gummifodral med bältesclip och handlovsrem för iPod 3G.

Jag har ett sådant fodral. En sak jag noterat är att hörnen av plastskivan gnuggar aningen mot ipoden (beroende på hantering naturligtvis) som lämnar små matta prickar. En sak till som inte jag tycker om är att den är rätt tjock, så för oss som brukar bära ipoden i framfickan på jeans blir det lite tajt.
Fodralet drar också, som det står, åt sig smuts, hårstrån och småludd men för att råda bot på det har jag ett tips till eventuella ägare och köpare: Pudra babypuder på utsidan av fodralet! Ytan får mindre friktion och hår och smuts fastnar inte lika lätt, knappt alls faktiskt. Var försiktig med att inte få puder på insidan dock, då glider ipoden runt i fodralet och det är inte bra.

För att kompensera mitt klagande måste jag säga också att den skyddar utmärkt mot repor.

  • Oregistrerad
  • 2004-05-19 20:46

Tänkte precis komma med babypuder-förslaget. Men det var visst någon som hann före
Jag har exo 3 och exo flp dock. Där har du tunnare alternativ (exo 3).

Våga testa Lajo:s exo också!

  • Oregistrerad
  • 2004-05-22 18:16

svanerik, Vad är skillnaden egentligen? Fattar inte riktigt det där med i iSkin Exo och Lajo Exo. Vad är skillnaden och varför är jag förvirrad?

Klart man blir förvirrad, det är två olika produkter med samma namn. Det går ut på att iSkin.com och Lajo.biz var ett företag från början, sen splitrades de. Du kan läsa storyn på Lajo:s forum under "Topics too hot to handle".

Iskin.com har svartmålat Lajo, det vet jag i alla fall.

Lajos produkter är billigare upplever jag. De har fler färger. Jag har tyvärr inte fått möjlighet att testa iSkins case.

Iskins exo2 motsvarar Lajos Exo. Lajos exo2 är tunnare och har täckta knappar och scrollhjul. Samma med exo3 som är ännu tunnare. Lajo har även en exo flp där man kan vika undan underdelen av caset och docka med det.

Mindre förvirrad?

Edit: Jag ser att du känner till Lajos produkter nu.. Kolla in på forumet på Lajo.biz, där står massor!

1
Bevaka tråden