Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Anmälan testpilot

Tråden skapades och har fått 38 svar. Det senaste inlägget skrevs .

99mac kommer att utföra tester av nya och spännande produkter. Ibland behöver vi få feedback ifrån medlemmar och/eller specialister inom olika områden.

Vad kommer vi testa?
Vi kommer att testa allt ifrån dom senaste Apple datorerna och tillbehör till programvara, digitalkameror, bildskärmar, diskar, uppgraderingskort osv. Vi samarbetar med distributörer och återförsäljare som vill ha nya produkter testade av profesionella användare.

Vill du bli testpilot?
Att vara testpilot innebär att vi skickar en eller flera produkter till dig. Under testperioden vill vi att du utvärderar produkten på samma sätt som du skulle använda en likvärdig produkt professionellt och/eller privat.

Naturligtvis har alla olika bakgrund och olika utrustning att jämföra med och därför är det bra om vi i förväg kan få veta lite mer om dig.

Du får tyvärr inte behålla produkterna som testas, det skulle kunna påverka testinnehållet.

Anmälan testpilot
Skriv några rader om dig själv, berätta vilka egenskaper som gör att du passar som testpilot, var du bor i landet och vilka produkter du främst vill testa.

[ 24 Oktober 2002, 23:22: Meddelandet ändrat av: Martin Björnström ]

Uppdraget låter väldigt spännande och roligt.
Vilken typ av utrustning rör det sig om?

/M

[ 23 Oktober 2002, 19:11: Meddelandet ändrat av: -Martin- ]

 • Oregistrerad
 • 2002-10-23 21:03
Citat:

quote:
Skriv några rader om dig själv, berätta vilka egenskaper som gör att du passar som testpilot, var du bor i landet och vilka produkter du främst vill testa.

...och vart skickar jag dessa rader?

Citat:

quote:Skapades ursprungligen av: -Martin-:
Uppdraget låter väldigt spännande och roligt.
Vilken typ av utrustning rör det sig om?

/M

Allt möjligt, mjukvara och hårdvara alltså. Beror på vad du som person kan och är intresserad av att testa. Är du ett videoredigeringsproffs kanske Final Cut Pro 4 landar hos dig i vinter. Osv...

Vi söker en skara människor som alla vill bli "99macs Thomas Ytterberg".

 • Medlem
 • 2002-10-24 00:13

Orerar gärna och ofta så jag börjar med ett par rader här

Mac-konsult sedan allt för länge. Har en liten hobbylokal på 40kvm med en hoper macar, ett par PC-kärror med olika OS och nått Solaris åbäke (och så tre nördar till då). Driver servrar av olika slag och pillar en hel del med begagnade macar för min egen och kunders räkning. Har 5 macar i dagligt drift... minst...

Vet inte vad som kan vara av intresse att veta, blir lätt dravligt och irrelevant, fråga så gives svar. Testar och utvärderar gärna i vilket fall.

Snarare hårdvara än mjukvara men jag är inte omöjig (har dock en del att göra på den senare fronten ändå).

 • Medlem
 • Hemmesdynge
 • 2002-10-24 08:23

Tycker detta verkar intressant.

Jag jobbar på Lunds universitet, mest på bibliotekarieutbildningen men även journalistutbildningen och musikvetenskap Idag driver jag NetBootserver bl.a. Har kört OS X-server sedan 1.0.
Kör lite QSS för videoströmmar. Musikprogram/hårdvara Cubase/Finale/Sibelius/Peak. Dedikerade läsare för e-böcker är en sak vi har tittat på på bibliteokarieutbildningen.
Mac-nisse sedan 95 då jag konverterade från PC och Unix. Har väl pysslat med de flesta Un*x-dialekter. T.ex. SCO om någon kommer ihåg dem
Tja, det var väl lite gott och blandat.

 • Oregistrerad
 • 2002-10-24 09:32

Detta låter trevligt och det skulle jag gärna medverka i...

Är en mer vardaglig macanvändare och har min dator hemma till att maila, surfa, skriva, musik och annat pill. JObbar som servicetekniker på ett stortföretag som bara är intresserade av wintel tråkigt nog. Kan vara kul att testa tillbehör till de olika systemen och operativen. Har stor erfarenhet av win200, 98,95 och xp. Så jag är mest intresserad av tillbehör och deras funktion tillsammans med macen och pc och skillnaden därimellan.

/Johan

Självklart vill man vara med. Gratis är gott!

Jag är multimediaprogrammerare/musiker. Använt mac sen 1986, både professionellt och privat. Mesta datortiden går åt till Director, Dreamweaver, Photoshop, Peak och Internet i alla former. iTunes är alltid igång. Spelar spel av och till. Två barn i tio-tolvårsåldern som också spelar och kör Lunarstorm så man får slita bort dom. Bredband har jag också till min B&W350DVD

[ 24 Oktober 2002, 10:11: Meddelandet ändrat av: HankPank ]

 • Medlem
 • London
 • 2002-10-24 21:33

Hjälper gärna till med tester, jobbar som IT-ansvarig på en stiftelsen i Gbg. Funderar på att hårdlansera OS X på min tidigare arbetsplats och nuvarande skola, Chalmers. Skulle därför vilja testa tex Xserve i blandmiljö med både Unix-servrar och Wintel-burkar.

Är intresserad av att testa mest hårdvara.

 • Medlem
 • 2002-10-24 22:03

Jag är student på CyberGymnasiet i Stockholm, 18 år, och läser sista året på teknikprogrammet. Jag utbildar mig till nätverkstekniker och kan en hel del om nätverk. Hemma jobbar jag med Mac och Pc (med både Linux och Windows som operativsystem).
Jobbar extra som mobiltelefontekniker och lagar Nokia och Ericsson telefoner.

Är väldigt intresserad av kommunkation och integrering mellan olika plattformar och bla. telefoner-datorer.

På fritiden när jag inte jobbar "leker" jag mycket med mitt nätverk (mina bröder e tokiga på mig för att jag ändrar runt så mycke hela tiden..

) och programmerar en hel del i c++ och php. Använder mig av Apache och MySQL, tyvärr inte hunnit testa dem i X.. men det ska bli väldigt intressant!

Måste i efterhand säga att jag testade bluetoothen från macoteket med min nokia 7650 nyss å de funka underbart! mer av detta!!!

[ 26 Oktober 2002, 04:54: Meddelandet ändrat av: Flurp ]

 • Oregistrerad
 • 2002-10-24 22:22

Klart intresserad av både hårdvara och mjukvara. Allt ifrån möss, tangetbord till skärmar och annan hårdvara. Mjukvara i allt ifrån små smarta program till office, layoutprogram etc.

Sitter på ett mediaföretag och vi har 300+ macar.

Ehh, jag skulle åxå gilla att testa nya grejer. Fast jag är väl varken hacker eller it-ingenjör.
Läser "Innovation och Design" på KTH.
Kan lite om mycket.

om det har med Java att göra vore det kul att testa.

Och om man får behålla recensionsexemplaret (vilket väl är praxis????? så testar jag vilken hårdvara som helst, bara den är j-t dyr.

OK det sista är ett skämt...

Snart nog färdigutbildad ljudingenjör. Intresserad av alla tänkbara ljudprogramvaror för Mac OS X. Logic, ProTools men även Cubase. Är särskilt nyfiken på gamla och nya kontrollinterface till Logic och ProTools - Logic Control samt digi002.

Jobbar mycket på fältet varför mobila lösningar skulle vara intressant att testa. Kombination PBG4 med Logic/ProTools/Cubase, Logic Control/Digi002 och eventuella FireWire-kort för ljud skulle vara jäkligt intressant att testa "skarpt".

[ 26 Oktober 2002, 10:10: Meddelandet ändrat av: Jont Olof ]

 • Medlem
 • Stockholm
 • 2002-10-25 04:09

Går postproduktion utbildning och jobbar i Avid, Flame, After Effects och Combustion. Desvärre finns inte en enda Mac på skolan så jag brukar ta hem jobb för att göra klart det i helt fantastiska Final Cut om det är DV. Jag kan det väldigt bra!

Så det skulle vara det..... Att få hugga tänderna i 4.0!!!

Jag har jobbat professionellt med Mac sedan 1993, främst med grafiska tillämpningar; Photoshop, Quark, InDesign, Illustrator, Acrobat etc etc

Så, min specialitet är grafiska branschens verktyg, men jag testar såklart gärna hårdvara såsom skärmar, scannrar, kalibreringsverktyg, pekdon (!) och såklart spel!!

Sign me up!

Edit: Bor i Göteborg.

[ 25 Oktober 2002, 10:36: Meddelandet ändrat av: Jernberg ]

Alla ni som är intresserade av att göra seriösa tester. Ett par tips :

1. Det tar alltid mer tid än vad ni tror.
2. Se 1.

Att få över roliga produkter för test är bara halva jobbet. Ni ska skriva något om det också, och på ett sätt som är både läsbart och intressant.

/en som fått måååånga mail från folk som vill skriva tester i DMZ men aldrig levererar något när det kommer till kritan...

 • Medlem
 • Stockholm
 • 2002-10-25 13:12

Ok jag tar mig gärna tid...

Det enda jag har som exempel på att skriva om ämnet finns här1 och här2 ... (Och lite här3 )

[ 25 Oktober 2002, 13:18: Meddelandet ändrat av: Earth ]

 • Medlem
 • Uddevalla
 • 2002-10-25 16:27

Jag testar gärna också om ni hittar nåt passande till mig.
Jag är bildredigerare och sitter nästan uteslutande i Photoshop, men jobbar såklart i InDesign, QuarkXPress (gjorde kanske jag ska säga, innan jag nyss bytte jobb), pagemaker, Illustrator, lite dreamweaver, mailprogram, internet, Acrobat etc etc...
Intresserar mig en hel del för färghantering, kalibrering, skärmar och dylikt, grafiska branschen överhuvudtaget.
På jobbet sitter vi med mac, och Xserver.
Hemma har jag 2 egna iMac:ar och killen har 2 pc som vi kör i nätverk emellanåt.

Själva bedömningen och studerandet av funktioner blir nog inga problem. Jag kan skriva uppsatser om minsta lilla, speciellt om jag vet vad jag ska leta efter.

[ 25 Oktober 2002, 16:30: Meddelandet ändrat av: Tesa ]

 • Medlem
 • 2002-10-25 18:51

Låter ju kul.
Jag vet ej om ni har någon nytta för mig, men det vore kul att testa en del hårdvara så som; grafikkort, externa usb-tillbehör och dyl. Problemet är att jag sitter med, en något uppgraderad, iMac av äldsta modell. Min far äger dock en senare (snow 700mhz) dator ab samma typ. Det vore kul att vara med i alla fall.
Jag är snart 17 år och läser på gymnasiet, byggprogrammet, i göteborg. Jag har i princip använt mac sedan jag lärde mig att gå. Jag är dessutom en ganska erfaren pc-användare. Jag sysslar mest med digital fotografering, Photoshop, HTML, musik men även en del spel, såväl gamla som nya.

Vid intresse, kontakta mig på tel.nr. 073- 908 40 45
tack!

Jag ställer gärna upp.

Jobbar som grafisk formgivare/ad med både tryck och webb, användargränssnitt. Har jobbat med Mac sedan 1989 och använt de flesta programmen inom denna sfär. Har gått Grafiska Institutet och läst ACPU vid KTH. Har en hög med Maccar och ngn PC hemma. Är med i en del marknadsundersökningsgrupper.

 • Medlem
 • Stockholm
 • 2002-10-26 23:06

7 år Photoshop
4 år Illustrator
3 år QuarkXpress
7 år Freehand
2 år Dreamweaver
5 år digitalt foto
25 år "konventionellt" foto
9 år scannring av bilder
17 år grafisk formgivare
20 år mac...(7 år PC)

14 timmar om dagen.
6 dagar i veckan.
220 dagar om året.

38 års livserfarenhet.

Kritisk, analyserande,ifrågasättande,analytisk,verbal,uthållig,tålamodsprövande,teknisk,logisk och distanserad.

Serve all / love all - Clavius

Tja, låter ju onekligen kul, och är det rätt prylar så är det inget problem att lägga ner den tid som krävs...

Jobbar som säljare på MacSupport, är det spel som ska testas kan jag lätt få ihop en hel liten grupp-test!
Har "pysslat" med Mac sedan början av 90-talet, farsan hade ju reklambyrå så det föll sig naturligt... Sen har det bara fortsatt.

Är nog mer intresserad av att testa hårdvara än mjukvara, undantaget naturligtvis spel!

Har väl inte skrivit några direkta produkttester tidigare, men är ansvarig för vårat nyhetsbrev, och mycket av våran webb.

[ 28 Oktober 2002, 12:00: Meddelandet ändrat av: Magnus Krantz ]

Jag ställer gärna upp!
Martin kolla dina personliga meddelanden!

/M

Jag har en ide! Välj ut några intressanta personer och låt alla testa samma pryl/program,behöver inte vara det senaste utan bara nåt vilket som helst. Låt dom sedan presentera sina alster här och då kan vi medlemmar rösta fram vilken skribent som är mest lämpad alt röstar ni moderatorer

Tyvärr är det så att många äro kallade men få äro utvalda och det är inte alla förunnat att kunna skriva engagerat och inspirerande.

Erfarenhet är inte allt och en duktig skribent väljer att inte måla in sig i ett hörn,varför begränsa sig.

Testet skulle kunna vara tex en floppy diskett eller Mac 7500/100

Fast dom personerna som har uttryckt sitt intresse för detta med diverse tester och som har varit medlemmar här på detta forum i 1 år eller mer men bara skrivit ca 70 inlägg eller färre...Har väl automatiskt diskvalificerat sig... En förutsättning måste ju vara att man gillar att skriva...Inte för att man måste utan för att man vill.

Martin Björnström skrev: "Ibland behöver vi få feedback ifrån medlemmar och/eller specialister inom olika områden."

Vad jag förstår söker inte 99mac journalister för att skriva produktrescensioner. Det handlar istället om att testa prylar/program under vardagsformer och sen vara ett bollplank för den som sen skall skriva.

Alla är ju defintivt inte lämpade att skriva, men de flesta kan ju testa och sen lämna sina åsikter.

 • Medlem
 • Boston
 • 2002-10-30 15:45

Låter spännande att få testa lite nya produkter...

Varför är jag då lämplig? Jag är macentusiast sen över tio år såklart. Dessutom jobbar jag med marknadsföring och trycksaker, men min stora arbetsuppgift är interfacedesign, i och för sig för Windows server plattform. Jobbar till vardags med de vanligaste programmen; Quark, Illustrator, Photoshop, acrobat med mera.

Hör av er om det låter intressant...

/Gurra

Jag var lite otydligt i mitt första inlägg. Jag behöver veta vilken utrustning ni har tillgänglig. Vissa tester kräver t ex en Powerbook Wallstreet eller en iMac osv.

Just nu söker vi folk som har iMac G3/233 - 266, WallStreet Powerbook, Cube osv.

Citat:

quote:Skapades ursprungligen av: Martin Björnström:
Jag var lite otydligt i mitt första inlägg. Jag behöver veta vilken utrustning ni har tillgänglig. Vissa tester kräver t ex en Powerbook Wallstreet eller en iMac osv.

Just nu söker vi folk som har iMac G3/233 - 266, WallStreet Powerbook, Cube osv.

OK. Hemma sitter jag med PM G4 400 med 512 MB ram, Adaptec 2930 SCSI-kort, CD-brännare, Zip 100, scanner...
På jobbet sitter jag med eMac.

Bevaka tråden