Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Dumma undringar kring ftp

Tråden skapades och har fått 4 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Okej,...nu har jag kommit på att jag gärna vill ha en egen sida där jag kan ladda upp filer för nedladdning. Jag vill att det ska se ut såhär: http://home.online.no/~tom-rf/
Eftersom Comhem erbjuder mig en hemsida så aktiverade jag den. Comhem har en egen ftp och vad jag förstod skulle det räcka med inloggningsuppgifter till den för att jag skulle ha filer uppladdade i ett nafs.... Ack ack...vad fel jag hade.
Jag har loggat in på ftp:n och lagt upp 3 testfiler i en mapp på den. Men dessa syns inte på min hemsideadress jag fått av comhem. Allt som lät så enkelt var inte så enkelt...
Vad kan jag göra för att få det som jag önskar? Ja, jag är helt grön på detta området men det kanske ni förstod. Hursom. Jag blir jätteglad om någon vill knuffa mig i rätt riktning.

  • Medlem
  • 2007-05-15 16:57

Om det skall se ut som på länken så måste det vara påslaget på webservern att man kan lista filer i biblioteket.

Kan du få hem filerna om du ger rätt adress, typ http://min.fina.ftp.på.comhem.se/testfil1.txt ? I sådana fall så får du göra en egen liten index-sida i html där du ger länkar till filerna. Samt uppdatera den indexsidan manuellt.

  • Medlem
  • Åstorp
  • 2007-05-15 17:56

www

Glöm inte att din hemsida ligger i en underkatalog, exempelvis WWW eller PUBLIC_HTML. De filer du vill göra tillgängliga måste läggas där. Eller i en underkatalog till den.

Sedan måste rättigheterna sättas på filerna. Brukar du kunna göra i de flesta ftp-program, eller så kan du använda chmod 755 filmamn (förenklat sett rättigheter för att titta på filen för alla men rättigheter att ändra för dig).

//Björn

Okej... det var lite mer jobb än jag trott.

jgb: Jag kommer inte åt mina filer via http, De ligger nog inte ens utanför min dator... :">

Men iaf. Efter lite surfande på info kring detta har jag gjort en mapp som jag döpt till "public_html". I denna mapp placerade jag en fil döpt "index.html" som jag gjorde i anteckningar. Det står inget i den filen än. Denna placerades i comhems ftp.

Jag har gett mig full behörighet och andra endast behörighet att läsa. Är jag på rätt väg?
Behöver jag skriva in min adress till min hemsida någonstans i ftp:n?

Sorry om det är lite basic. Men det vore ju så kul att få det o funka.

Hurra! Jag tror det funkade! Min hemsida är helt vit nu iaf vilket min index fil också är.
Då ska vi se vad vi kan göra med filerna jag ska tanka upp.

Hej och hå. Det här var ju hyffsat kul! Ville bara tacka så mycket för hjälpen. Det blir nog en hemsida för hemmastudion så småningom. Just nu är jag jättetacksam för att jag har en egen server att tanka upp saker på.

Senast redigerat 2007-05-15 21:15
1
Bevaka tråden