Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Ljud som faller i pitch?

Tråden skapades och har fått 11 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Vet någon hur man programmerar ett ljud som faller i pitch. Låter lite som effekten då man snabbt stoppar en vinylspelare. Grymt cool effekt som ofta används inom musikstilar som hip hip, d´n´b/dubstep och electro. Lyssna på stabs/hits i ”The Rain” av Reel People för ett exempel (precis efter refrängen)

Har provat lite själv men inte lyckats speciellt bra. Jag antar att det har något att göra med envelopes och pitch. Sitter själv med Kontakt 2 så det finns ju en del möjligheter att manipulera ljuden om man säger så.
Tacksam för tips.

Pitchbend?

Går att automatisera i många sequensers.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Pitchbend

Mvh

  • Medlem
  • Huskvarna
  • 2007-10-26 12:03

Schysst låt!

Pitchenvelope..? Finns på de flesta syntar.

Har kollat lite och pitchenvelope finns inte i Kontakt men väl i Intakt som är skapat lite mer för beatjugglin än Kontakt. Nu blir det feta pitchenevelopes framöver:-) Kolla in Intakt om du gillar att arbeta med loopar och välediterade beats. Passar som hand i handsken för produktion av hip hop/d´n´b/broken beat. Kan också tänka mig att Intakt passar clicks´n´cuts producenter väldigt bra.

Uhm, Kontakt har flera typer av envelope som du kan använda att modulera pitch med.

  • Medlem
  • Uppsala
  • 2007-10-26 23:59

...och finns inte det så är det ju bara att spela in en ton med pitchbend (ställd på värde 12 eller högre) i lågt BPM och sedan spela upp på högt (avsett) BPM så kommer ljudet låta som den stoppeffekt du vill göra.

\\ Lugnar ner mig → Tror det än pitch envelopes och\eller time stretch algoritmer\funktioner från a -> b i kurvor...går även att rita för hand\automatiska i vissa fall... men det e bara gissningar!

Senast redigerat 2007-10-27 00:36
  • Medlem
  • Uppsala
  • 2007-10-27 14:21

Det där benden låter precis som om keyboardisten som spelat basriffet bendar ned precis en oktav och sen släpper upp benden igen innan nästa ton (hörs tydligt)...

Det finns/fanns en svensktillverkad vst-plug som heter tapestop som gör just det, goggla runt, kanske finns den fortfarande kvar.

Ok, tack för tipsen. Har kollat i kontakt 2 och det finns möjlighet att styra pitchbend med envelopes. Lite klurigt att få till det bara.Verkar som att man kommer kunna rita in pitchbenden med ritverktyget direkt i nya Kontakt 3. Ser ut att vara en trevlig uppdatering faktiskt.
http://www.native-instruments.com/index.php?id=kontakt3new&nitr=1&l_src=kontakt3&tsr_id=54320

Hittade tapestop på http://hem.bredband.net/tbtaudio/ och den funkar också bra!

1
Bevaka tråden