Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Hur funkar tidsbegränsningen för hyrfilmerna?

Tråden skapades och har fått 4 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Avstängd
  • Stockholm
  • 2008-01-16 00:49

Börjar man titta på en film så har man alltså 24 timmar på sig att se den klar och detta kan man göra på olika enheter. Oaktiverad har man 30 dagar på sig att starta den.
Hur funkar detta? Måste man alltid vara uppkopplad för att filmen ska rulla? Det är altså inte en fil man tankar hem - åtminstone inte synlig och isåfall temporär? Någon form av loggning görs väl? Är det isåfall iTunes som sköter allt? Loggning på Apples videoserver måste väl också göras? Men hur vet servern att det är samma kund när han/hon byter till en iPod för att titta vidare - på ett cafe med annat IP-nummer? Om loggning även görs i iTunes hos kund så måste väl iTunes synkas mellan hårdvarorna man har - för att kunna titta på samma film på alla enheter?

Alla teorier är välkomna. Jag antar att det är hemligt hur det i detalj funkar, men kanske finns det länkar till någon vassing som har en bra teori.

Hallelujah!

http://en.wikipedia.org/wiki/FairPlay

Checka "How it works" sektionen.

fungerar det i Sverige ?

Ursprungligen av Tussen69:

fungerar det i Sverige ?

Inte för tillfället. Stevie sa väl att det skulle komma internationellt i år, men om det betyder Apple-internationellt (UK, frankrike och tyskland) eller internationellt på riktigt återstår att se.

  • Avstängd
  • Stockholm
  • 2008-01-16 13:42

"At this time, it appears that the restrictions mentioned above are hard-coded into QuickTime and the iTunes application, and not configurable in the protected files themselves."

Man vet inte riktigt...hehe...mycket hemligheter...
Nå - Wiki säger ingenting om tidsbegränsningsfuktionen. Min huvudfråga är obesvarad. Mera input please

1
Bevaka tråden