Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

I radio på 80-talet - konst i elektronsikt (o)ljud

Tråden skapades och har fått 6 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Någon gång i mitten på 80-talet hörde jag ett radioprogram som handlade om någon slags ljudutställning. Ja, det var en massa konstsnubbar som ställde ut elektroniskt ljud. Om jag inte minns fel så tävlade det också. Jag minns i alla fall att det lät för jävligt. I mina öron var det planlöst oljud. Jag var rätt ny på det där med syntar på den tiden, men under senare år har jag fundera lite mer kring denna "konstutställning". Jag spelade till och med in några korta små snuttar på band, men att finna detta band torda vara en omöjlighet. Om jag ens har det kvar. Det var otroligt komplexa oljud. Jag tror inte att de var samplade, söndervrängda samplingar har man ju hört till leda,det lät inte som något jag hört tidigare. Jag har svårt att tänka mig att man kunnat få fram denna typ av ljud på en vanlig synt från 1985. Är det någon som vet något om detta märkliga evenemang och som kan upplysa mig om vad det var som hände och vad de använde för grejer? Jag kan föreställa mig att de anävnda modulära system.

Det kan mycket väl vara saker gjorda i Elektronmusikstudion (EMS) i Stockholm. Därifrån har det kommit märkliga läten i 30 år.

Tack för tipset. Skall undersöka detta. Det skulle vara kul att hära dessa oljud igen.

Var det inte ems som var de skyldiga så var det nog fylkingen: http://www.fylkingen.se/
Här är hemsidan till webradion som Disko länkade: http://seams.nu/broadcast.asp med playlist osv.

  • Medlem
  • Norrköping
  • 2008-03-09 09:02

P2 Monitor spelar experimentell elektronisk musik på onsdag kvällar http://www.sr.se/cgi-bin/p2/program/index.asp?ProgramID=2098
Kan kanske vara nåt liknande...

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2008-03-09 11:27
1
Bevaka tråden