Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

På jakt efter en ny kamera, behöver tips

Tråden skapades och har fått 6 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Igår upptäckte jag att min gamla trotjänare Canon A70 har gett upp fullständigt. Eftersom jag verkligen inte vill vara utan en kamera så är jag nu på jakt efter en ny kompaktkamera (eller det kanske till och med klassas som "ultrakompakt"?).

Det som "ställer till det" för mig är min lilla önskan (snudd på krav) om att kameran har ett manuellt läge. Det vill säga, man ska kunna ställa in slutare, bländare, vitbalans, ISO-tal, blixtstyrka och så vidare.

Har någon av er en (ultra?)kompaktkamera med ett helmanuellt läge att rekommendera? Priset får gärna hålla sig under 2500 med (inget krav dock). Det är en fördel om kameran är relativt tunn med (fickvänlig).

Tacksam för alla tips

Senast redigerat 2008-03-09 19:38
  • Medlem
  • Malmö
  • 2008-03-09 19:06

Nikon CoolPix P60 (kommer in under mars)
http://www.cyberphoto.se/?http://www.cyberphoto.se/info.php?article=cpp60

Canon PowerShot A590 IS
http://www.cyberphoto.se/?http://www.cyberphoto.se/info.php?article=A590IS

Båda har manuellt läge och bildstabilisator.

Tack Reisan!
Två intressanta tips
Lite i tjockaste laget för att vara riktigt fickvänliga däremot, just tjockleken var nog det jag störde mig mest på med min Canon A70.

Finns det några tänkbara kandidater som är av det lite tunnare slaget med? Det vore trevligt om man för en gångs skull skulle kunna ha kameran i en ficka utan att det ser ut som man stoppat ned en japansk småbil

  • Medlem
  • Malmö
  • 2008-03-09 19:47

Det finns ultrakompakta modeller med det du är ute efter. Kolla på samma sajt som jag hade kollat upp de andra två modellerna.

Du skall inte ta steget upp på en systemkamera då?

Är det helt uteslutet ?

Ursprungligen av Goflorp:

Du skall inte ta steget upp på en systemkamera då?

Är det helt uteslutet ?

Nej, uteslutet är det väl egentligen inte och det är bara en tidsfråga innan jag kommer att ta det steget. En systemkamera är kanske inte den optimala kameran att ständigt bära med sig för att kunna ta (mer eller mindre) spontana kort däremot. Just nu är det en sådan jag har behov av

Skälet att jag trots allt vill ha ett manuellt läge även i en kompaktkamera är att det öppnar upp för så oerhört mycket mer än vad de flesta fasta lägen hos kompaktkameror kan erbjuda.

Gillar tänkandet bakom manuellt läge. Du fotograferar då! Annars tar man ju bara kort!?

Lite som "Bil det åker man, MC - det kör man....."

Visst är det lite grejer släpa med sig ibland... oftast är det värt det.

Själv skall jag vinna lite pengi på Lotto och köpa en Pentax K20D - 90% av en Nikons D300 till halva dess pris Men det är systemkamera.

Kan du hitta en pocket som har manuellt läge och som dessutom inte har en massa bilder på programväljarratten så blir jag glad (vad nu att jag blir glad har med dig att du köper kamera att göra) . Ja du fattar.

En bild på ett berg , en bild på en person, bild på en blomkruka etc.. jag tycker det är mera av fotograferande bakom "A S P ..." etc. ... men det är kanske en smaksak.

1
Bevaka tråden