Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Redigeringsvänliga format som inte äter upp hårddisken?

Tråden skapades och har fått 2 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Har den olyckan att man är ansvarig för projekt där källorna kommer från diverse olika kameror. Stor skillnad mellan kvalité på media och flertalet olika format, där jag nu suttit och gjort om VOB filer till .dv i MPEGstreamclip.
Resultatet, fem dvdskivor har snabbt ätit upp större delen av min hårddisk i .dv format. Söker hjälp / förslag med format eller inställningar som håller materialet på en mindre nivå. Det rör sig inte om något högupplöstmaterial, utan är filmat med de tidigare dvd-inspelningsbara kamerorna, så kvalitén är inte förstahandsvalet om det nu inte blir ännu sämre

Tack på förhand.

Ska du redigera i "normal" (gammaldags) upplösning är det .dv som är mest redigeringsvänligt och minst förstörande. 5 timmar x 11 GB är ju inte så blodigt - har du inte så mycket utrymme ledigt är det ju bara att skaffa en extern disk. Firewire såklart!

Jepp. Köp mera disk. Ska man jobba med video så måste man ha massor av disk. Det finns inga genvägar. Ska man skriva ut grejer så måste man köpa en skrivare. Ska man skanna in grejer så måste man köpa en skanner. Etc. Etc. Skaffa disk/diskar. FW.

1
Bevaka tråden