Själv lagade jag min favorit igår till mig och fjällan - Fläskfilé med ädelostsås. Löjligt gott!
Recept
- En fläskfilé
- En ädelost (en sådan där tårtbitsformad Kvibille ädelost)
- Vitlök
- Rödvin
- 5 dl grädde
- Jasmineris
Skär upp fläskfilén i 1-1,5 cm tjocka skivor och stek upp den. Samtidigt så värmer du upp grädden i en kastrull och smular i ädelosten, se bara till att det inte blir så varmt att det börjar koka, samt att du pressar ner önskad mängd vitlök. När köttet är stekt så håller du i lite vin i den varma pannan i några sekunder och häller sedan ner detta i kastrullen med såsen, så får du med stekspad också. Lägg upp köttet i en ugnsform och när osten har fördelat sig bra i kastrullen så häller du såsen över köttet i ugnsformen för att sedan sätta den i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter. Under tiden den smaskar till sig där så kokar du riset och sedan är det klart!
Voilá, smaskens!