Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

mobil-bredband för all surf i stället för kombinerad mobil/fast?

Tråden skapades och har fått 33 svar. Det senaste inlägget skrevs .
  • Medlem
  • Sollentuna
  • 2016-04-28 09:24
Ursprungligen av calinou:

Tack för att du förtydligar. Det stämmer nog att jag blandar ihop detta. Jag jämförde tex mitt abonnemang med fastbredband på 100 mb med tele 2 som erbjuder fast pris på 100 mb surf enligt aktuell pristabell. Det är alltså inte samma sak? http://www.mobilabonnemang.nu/jamfor-mobilabo...

Nej, det är inte samma sak, för det är inte samma enhet.

Hastighet = Mbit/s (Megabit per sekund)
Datamängd = GB (Gigabyte)

Jämför med att hyra en bil med maxhastighet på 100 km/h. Mobilt bredband är som at hyra en bil som du får köra max 100 mil. Ju mer du kör och ju fortare du kör, desto snabbare förbrukar du dina 100 mil. Även om du kör långsamt så kommer milen att ta slut förr eller senare.
Fast bredband är som att hyra en bil med gratis påfyllning av bensin. Hur fort du kan köra begränsas av bilen, men du kan köra hur långt du vill (och hinner).

  • Wisserbesser
  • Uddevalla
  • 2016-04-28 10:04

Finns ingen anledning att blanda ihop begreppen, om man vill diskutera hastighet och/eller datamängd.
http://hotpot.se/Mbps.htm

  • Wisserbesser
  • Uddevalla
  • 2016-04-28 10:19

@calinou
Det är inte dyrt att prova. Kör via din mobil en vecka och se hur det fungerar. Nollställ statistiken för mobildata och surfa via internetdelning på mobilen en vecka. Sen räknar du ut vad du förbrukar i månaden. Får du godkända hastigheter via mobilen så kommer du inte få sämre hastigheter via en mobil router.
Har du en äldre (dock med 4G) mobil liggandes? Eller kan du låna en en vecka? Skaffa då Hallon 20GB för 149kr och prova. De kör 3's nät.

Vad har du för bredband idag på dina två platser? Kan du inte gå ner i hastighet/pris? 10Mbps kanske räcker? Kan du höra med din leverantör hur mycket data du förbrukar per månad? Är du ensam användare av bredbandet? Streamar flera samtidigt?

Ursprungligen av reboot81:

Finns ingen anledning att blanda ihop begreppen, om man vill diskutera hastighet och/eller datamängd.
http://hotpot.se/Mbps.htm

Tack för länken! Det var bra förklarat. Sådant har jag läst på ibland men ack så svårt att få hum hur det liksom förhåller sig i praktiken.

Bevaka tråden