Multi-output-laddaren erbjuder 1xUSB-C PD 60W, 1xUSB-C PD 18W samt två vanliga USB-A på max 12W tillsammans.
I datorn rapporteras den som 60W av datorn, vilket är en bit ifrån Apples laddare på 96W.
Upp till bevis! Kopplade in två USB-hårddiskar, ljusstyrka på max, stream 4k från youtube, uppspelning av video lokalt, Black Magic Speed Test lokalt mot SSD:n.
Alla sex kärnor fick sig ett litet gympapass med "yes > /dev/null &", dvs fläken gick på max.
10minuter senare var batteriet kvar på 100%. Möjligtvis skulle inte laddaren orkat att driva allt och ladda upp batteriet mot 100%, men det spelar ingen roll för mig. Kan jag hålla mig på samma % så är det hållbart.*
Samtidigt lät jag laddaren ladda två mellanstora mobilbatteri. Det mindre av de två drog 1,5A enligt min USB-mätare.
Laddaren blev varm, som trots sin look består av plast. Apparatsladd baktill och led-indikator framtill. Trevlig finess är att den justerar styrkan i ljuset beroende på omgivningsljuset.
Vikten är något mindre än Apples laddare. Kommer i två varianter, den jag har med 2 USB-C/2USB-A och en med 1 USB-C/3USB-A. Dustin är en av de få som säljer 2xUSB-C varianten (ST-MC2TCAM) för 639kr.
Reseladdaren, längst till vänster, 30W USB-C + A är även den i plast. Ca 400kr gör den billig mot Apples 30W:are som ligger på 600kr.
Kul grej, mobilladdaren kan ladda mobiltelefon och även en dator. Tack USB-C.
*Gjorde om mätningen och slängde ett öga på Coconut Battery. Som mest drog datorn 81W. Vilket är mer än 60W. 81W är extremförbrukning och inget man råkar ut för genom vanligt datorbruk.